Tarık Akan'ı Siyasi Şube arkadaşı anlattı

12 Eylül döneminde Tarık Akan'la Gayrettepe Siyasi Şube’de gözaltına alınan Azize Karabıyık, usta oyuncuya yapılanları anlattı. Karabıyık, Akan için "Her türlü hakarete rağmen onurlu duruşunu bozmadı" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dün hayata veda eden usta oyuncu Tarık Akan, 12 Eylül cuntası döneminde zulme uğrayan sanatçılardan biriydi.

Aynı dönemde Gayrettepe Siyasi Şube’de gözaltına alınarak işkence gören Azize Karabıyık ise Tarık Akan’a yapılanlara tanıklık eden onlarca kişiden biriydi. Aynı zamanda eski KESK haber Sen İstanbul yöneticilerinden olan Karabıyık, Akan ile anılarını anlatırken, Tarık Akan'ın siyasi kimliği hakkında açıklama yapmanın kendisine düşmediğini ancak bir sanatçı olarak gördüğü muameleyi kabul etmenin mümkün olmadığını ifade ederek, binlerce sanatçı ve aydın gibi onun da 12 Eylül Cuntasının saldırına uğradığını ifade etti.

Esasta başta devrimci ve sosyalistler olmak üzere muhaliflere büyük işkenceler yapıldığına dikkat çeken Karabıyık, Akan'ın da bir sanatçı olarak baskı gördüğünü söyledi. Karabıyık, “Şube'de sürekli aşağılayıp sırık diye hitap ediyorlardı. Akan onurlu duruşunu bozmadı ve bize de moral vermeye çalışıyordu. Anne Kafamda Bit Var isimli kitabında bahsettiği, gencecik dediği kızlardan biriydim”dedi.

KaynakNet Haber Ajansı