Ivana Sert'in davası sonuçladı

Modacı Ivana Sert ve eşi Yurdal Sert’in tazminat davası tamamlandı. Ivana Sert, Yargıtay’ın onadığı 400 bin liralık tazminatı faiziyle aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ünlü çiftin olaylı boşanma süreci işadamı Yurdal Sert'in 2011'de açtığı davayla başladı. İşadamı, eşi Ivana Sert'ten boşanmayı ve oğulları Kanyon Ateş'in velayetini talep etti. Yurdal Sert, açtığı davada 1 milyon lira tazminat istemişti. Karşı dava açan Ivana Sert ise oğlunun velayetini de isteyerek, aylık 100 bin lira "yoksulluk nafakası", oğlu için de aylık 50 bin lira "iştirak nafakası" ve 5 milyon lira maddi, 2 milyon lira manevi olmak üzere 7 milyon lira tazminat talep etmişti. Sert, ayrıca eşinin mal varlığına tedbir konulmasını istemişti.

Davaya bakan İstanbul Aile Mahkemesi, çiftin boşanmasına, oğulları Kanyon Ateş'in velayetinin annesine verilmesine hükmetmişti. Ivana Sert'in aylık 100 bin liralık yoksulluk nafakası talebini reddeden mahkeme, toplam 400 bin lira tazminat ve oğluna da aylık 5 bin lira iştirak nafakası ödenmesine karar vermişti. Ivana Sert'in itirazını haksız bulan Yargıtay, boşanma ve 400 bin liralık tazminat kararını onamıştı. İşadamı Yurdal Sert, Yargıtay'ın onadığı tazminatı ödemek istemeyince Ivana Sert, icra yoluna başvurdu. Sert, eski eşinden icra yoluyla toplam 515 bin lira tahsil etti. (Kaynak: Sabah)