Ailelerin beşte biri çocuğunun isminden pişman!

Bugün olsa çocuğunuza başka bir isim seçer miydiniz? İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, ebeveynlerin yaklaşık yüzde 20'si 'isim pişmanlığı' yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de binden fazla ebeveynin katıldığı bir araştırma, ailelerin yaklaşık beşte birinin çocuklarına koyduğu isimden memnun olmadığını ortaya koydu.

'HERKES AYNI İSMİ SEÇMİŞ'

Mumsnet sitesinin yaptığı araştırmaya göre anne-babalarının yüzde 18'i bugün ellerinde olsa, çocuklarına başka isimler vereceklerini söyledi. Pişmanlık duyanların yüzde 25'i, kendi çocukları için seçtikleri ismin diğer aileler tarafından da sık kullanılmasından rahatsız olduklarını söyledi. Yüzde 11'iyse tercih ettikleri ismin yazım ve telaffuzunun zor olduğunu geç fark ettiklerini söyledi.

'TERÖR ÖRGÜTÜYLE AYNI İSİM'

Bir anne "Çocuğum adından nefret ediyor, ben de bu ismi seçtiğim için kötü hissediyorum" derken, bir diğeri de 'kızının doğumundan kısa süre sonra bir terör örgütünün aynı ismi kullanmaya başladığından' yakındı.

'HARİKA BİR DENEME'

Ülkenin en geniş çaplı ebeveyn forumu olan Mumsnet'in kurucusu Justine Roberts ise bu pişmanlığı 'ebeveynliğe ilk adım' olarak niteledi: "Bebeklerine isim vermek yeni anne-babaların yaptığı ilk şeylerden biridir. Dolayısıyla, isimden duyulan pişmanlık ebeveynlik için harika bir deneme. Bir sürü araştırma yapıyorsunuz, aynı anda birkaç kişiyi memnun etmeye çalışıyorsunuz ve hata yaptığınız ortaya çıkıyor."

Etiketler çocuk ismi