Dünyanın en yaşlı adamından uzun yaşamanın sırrı

Dünyanın en yaşlı adamı ünvanına sahip Endonezyalı Mbah Gotho tam 145 yaşında. Gotho artık ölmek istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Endonezya'da yaşayan 145 yaşındaki Mbah Gotho 'dünyanın en yaşlı insanı' ünvanına sahip. Gotho'nun, Endonezyalı yetkililer tarafından da onaylanan doğum belgelerinde dünyaya geldiği tarih 31 Aralık 1870 olarak gösteriliyor.

İngiltere'de yayınlanan Mirror gazetesinin haberine göre, 145 yaşındaki Gotho 10 kardeşinden ve 4 karısından daha uzun yaşadı. Gotho'nun son eşi 1988 yılında öldü. Hiçbir çocuğu hayatta olmayan Gotho'nun bakımını torunları, torunlarının çocukları ve torunlarının torunları üstleniyor.

122 YAŞINDAN BERİ ÖLÜME HAZIR

Yerel gazetecilerin röportaj yaptığı dünyanın en yaşlı insanı, yaptığı açıklamada artık ölmek istediğini, çünkü torunlarının kendilerine bakabilecek yaşa geldiğini belirtti. Mbah Gotho'nun torunu Suryanto Gotho, dedesinin ölüme 122 yaşından beri hazır olduğunu ve 1992 yılında bir mezar taşı yaptırdığını söyledi. Torunu, Gotho'nun öldüğü zaman çocuklarının yanına gömüleceğini belirtti.

UZUN YAŞAMIN SIRRI

Ölümü bekleyen Gotho, zamanının çoğunu radyo dinleyerek geçiriyor, çünkü gözleri televizyon izleyemeyecek kadar bozuk. Son üç aydır günlük ihtiyaçları ailesi tarafından karşılanan Mbah Gotho, uzun bir yaşama sahip olabilmenin sırrını 'sabırlı olmak' olarak ifade ediyor.

MBAH-GOTHO-ORANG-TERTUA-DI-DUNIA-700x439