Tarık Akan kanser oldu

Usta oyuncusu Tarık Akan'ın kansere yakalandığı ortaya çıktı. Bodrum'daki yazlığında dinlenen Akan'ı ailesi yalnız bırakmıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye sinemasının bir dönemine damga vuran 66 yaşındaki oyuncu Tarık Akan'a akciğer kanseri teşhisi kondu.

Uçankuş TV'nin "İki Kadın Arasında" programının haberine göre, Akan, hastalığına teşhis konulduktan ve tedaviye başladıktan sonra Bodrum’daki yazlığına kapandı.

Efsane oyuncunun yazlığından dışarı çıkmadığı kimseyle görüşmediği öğrenildi. Kansere karşı büyük savaş veren usta oyuncuyu başta bir dönem kendisi gibi oyunculuk da yapan oğlu Barış Üregül olmak üzere ailesi yalnız bırakmıyor.

tarık2 Tarık Akan ve oğlu Barış Üregül ile birlikte 'Deli Deli' filminde rol almıştı.

İLK FİLMİ EMİNE

1970 yılında Ses dergisinin oyunculuk yarışmasına katılarak birinci olan Tarık Akan'ın oyunculuk kariyeri 1971 yılında ilk sinema filmi Emine'yle başladı. Akan, bu filmle beraber bir anda Yeşilçam'ın en yakışıklı oyuncularından birisi haline gelir. Daha sonra 1972 yılında oynadığı film Suçlu ile 1973 yılında Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alır. 1973 yılında Yeşilçam'ın en iyi duygusal filmlerinden birisi olarak bilinen Canım Kardeşim (1973) adlı filmde Halit Akçatepe ile başrol oynar.

HABABAM'IN DAMAT FERİT'İ

1974 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı eserinden uyarlanan Hababam Sınıfı (1975) adlı filmde Damat Ferit adlı karakteri canlandırır, film 1975 yılında vizyona girer ve Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden birisi olur ve bir klasik haline gelir. Ardından Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1976) adlı, serinin ikinci filminde rol alır. Film Akan'ın oynadığı son Hababam Sınıfı filmi olmuştur ve serinin gelmiş geçmiş en çok hasılat yapan filmi olur. Gülşen Bubikoğlu ile oynadığı her filmde büyük başarı elde eden Akan'ın, 1975 yılında Bubikoğlu ile birlikte oynadıkları Ah Nerede adlı romantik-komedi filmi ile büyük başarı elde eder.

MBDYOLL EC001 Türkiye sinemasına damga vuran Tarık Akan yüzlerce projede yer aldı.

YEŞİLÇAM'IN 'CİCİ ÇOCUĞU'

1970'li yıllarda oynadığı filmlerle adından sıkça söz ettiren Tarık Akan, tarzıyla 70'li yıllara damgasını vurarak Yeşilçam'ın büyük jönleri arasına adını yazdırır. Yeşilçam'ın "cici çocuğu" olarak bilinen Akan, 1977 yılında Zeki Ökten'in yönetmenliğini üstlendiği başrollerini Melike Demirağ ve Tuncel Kurtiz ile paylaştığı Sürü adlı filmde oynar.  70'li yıllardaki tarzından uzak ve artık genelde bıyıklı olarak film çekmeye başlar.

YEDİ ÖDÜL ALAN TEK OYUNCU

Sürü filmiyle büyük başarı sağlayan Akan, bu filmin ardından 1978 yılında Cüneyt Arkın ile beraber başrol oynadığı Maden adlı film ile artık her türlü filmde oynayabileceğini kanıtlamıştır. 1982 yılında Şerif Gören ve Yılmaz Güney'in yönettiği efsane olan Yol filmi ile adını dünyaya duyurur. Film 1982 yılında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü alan tek film olurken Akan da En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday gösterilir. 1990 yılında başrolünü oynadığı Karartma Geceleri adlı film Yeşilçam'ın klasikleri arasında yer alır.

Tarık Akan, Altın Portakal Film Festivali'nde yedi ödül alan tek erkek oyuncudur.

Etiketler kanser tarık akan