Bikiniden çantaya 2016 plaj modası

Yaz tatillerinde bir şeyden kaçış yok: Plaj modası! Peki 2016 modasında öne çıkan parçalar ne?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Halter yaka, yüksek belli bikiniler, volanlar... 2016 yazında plajlara açık omuzlar ve nostaljik modeller hâkim. 2016’nın ‘olmazsa olmazı’ ise açık omuzlar. Tarzınız ister bohem, ister sportif olsun, bu yaz dekolteyi omuzlardan vereceksiniz. Omuz dekoltesiyle sıradan bir askılı bluz veya bikiniyi kast ettiğimizi de sanmayın. Kısacası, tatil öncesi biraz omuz ve sırt çalışmakta fayda var!

PLAJLARDA ‘HALTER YAKA’ DAMGASI

Hollow Design'ın halter Hollow Design'ın 'halter top' bikinisi

Göğüs üzerini kaplayıp omuzları tamamen açıkta bırakan boyundan bağlı ‘halter yakalı (halter top)’ bikini modelleri 2016 plaj modasına damga vurdu. Sportif bünyelerin rahatlığı nedeniyle ezelden beri vazgeçemediği bu model, bronzlaşmayı ön planda tutanların bile tercihi. “Boğulacak gibi hissederim” veya “Bunlar çok kapalı” deyip kaçmayın; ‘pencereli’ versiyonları mevcut.

ROMANTİK VOLANLAR

fırfırlı bikini www.bikini.com sitesinden alınmıştır.

2016 yazında, plajlarda omuzları açık bırakarak boy göstermenin bir diğer yolu da fırfırlı ve volanlı, düşük omuzlu üstlerden geçiyor. Daha romantik ve bohem bir görüntü arayan, modadan da kopamayan kadınların tercihi bu yaz yine volandan yana.

‘BABAANNE MODELİ’NİN DÖNÜŞÜ

yüksek bel bikini

2016 yazında ‘retro’ rüzgârının en çok estiği yer yine bikiniler. Ve bu kez karşımızda, kimi zaman göbek deliğini bile kapatacak kadar yüksek belli bikiniler var. En ünlü moda evlerinden alternatif markalara kadar tüm tasarımcıların ortak görüşü, bikini altlarında 1970’lere dönmemiz gerektiği yönünde. Bir de ‘halter yaka’yla kombinlediniz mi, plaj modasından geri kalmamışsınız demektir…

DELİK DEŞİK

cut out mayo

Özellikle mayolarda ‘pencereler (cut out)’ öne çıkıyor bu yaz. İster nizami olsun, ister bir kediden pençe yemiş gibi ilmek ilmek görünsün ama mayonuz ‘pencereli’ olsun. Yüksek belli bikini altlarında da pencereli modellere yönebilirsiniz.

RENKLER CANLI, DESENLER HAREKETLİ

renk bikini

Pantone, 2016 modasına yön verecek renkleri bu yıl Rose Quartz (soluk pembe) ve Serenity (bebek mavisi) olarak belirledi. Fakat yaz modası orada durur mu! 2016 yazında bikini ve mayolar yine rengârenk, capcanlı. Turuncu, yavruağzı, mavi ve yeşil en öne çıkan renklerden. Desenler de muhtelif. Hayvan ve botanik temalı desenlerin yanı sıra retro baskılar ve bir klasik olarak enine boyuna çizgiler öne çıkıyor.

ARADIĞINIZ ŞEFFAFLIK ELBİSEDE

seffaf

Plaj elbiseleri bu yaz daha sade. O yerleri süpüren etnik desenli elbiseler veya pareolar tabii ki tamamen yok olmadı ama bu yaz asıl meselemiz şeffaflık. Moda guruları 2016 yazında pastel renkli, hafif transparan, fileli, dantelli nakışlı elbiseler öngörmüş! Bikini üstüne illa ki desenli bir şeyler giymek isteyenler içinse, kimonodan bozma kaftanlar doğru tercih.

ÇANTALAR HASIR, SANDALETLER DÜZ

hasır çanta2016 yazında plaj çantalarının kesin bir kuralı var: Hasır. Aynısı şapkalar için de geçerli. Topuklularla plaja inme modası neyse ki şimdilik geçmiş görünüyor. Sandaletler çoğunlukla ‘gladyatör’ tipi; yani ipli. İlla topuklu ayakkabı giyecekseniz, onu da hasır dolgu topuklu seçseniz iyi olur!

BEYAZ GÖMLEK VE TULUMLA MODERNİZM

Zamansız ve mekânsız beyaz gömlekler bu yaz yine plaja indi. Uzun, salaş boyfriend gömlekler veya tulumlar, ‘cool’ ve modern bir plaj modası yaratmış durumda.

ERKEKLERDE DİZ ÜSTÜ, TEK RENK MODASI

Sörf yapanlarla yapmayanları ayırt etme vakti! Erkeklerde dizin altına inen büyük baskılı şort mayolar tedavülden kalktı. Bir ara dolaşıma giren slip mayolar da kayboldu. Yerlerine çoğunlukla tek renk ve kısa şortlar geldi. Desenler de sadeleşti.