Denize düşen Çinli kadın 38 saat yüzdü

Geminin güvertesinden manzarayı seyrederken düştü. Tam 38 saat sonra kurtarıldı. Çinli kazazede Fan'ın hikâyesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir yolcu gemisinden denize düşen Çinli kadın 38 saat sonra balıkçılar tarafından kurtarıldı ve denizde verdiği yaşam mücadelesini anlattı. Soyadı Fan ile anılan Şangaylı kadın manzarayı seyrederken güvertede fazla eğilip dengesini kaybettiğini söyledi. Yedi katlı bir bina yüksekliğinden suya düşen 31 yaşındaki kadının ufak tefek yaralarla olayı atlattığı bildiriliyor.

BBC Türkçe'nin Çin medyasına dayandırdığı habere göre Fan, Şanghay'dan çıkıp Güney Kore ve Japonya'yı dolaşan Royal Caibbean adlı yolcu gemisindeydi. Denize düştükten sonra tutunacak hiç bir şey bulamadığını ve kurtarıcısı balıkçı teknesini görene kadar suda öylece sürüklendiğini anlattı. Fan'ın anne ve babası da aynı gemideydi, fakat kızlarının kaybolduğunu saatlerce farketmediler. Babası kurtarıldığı haberini aldığında, telefonda sesini duyana kadar kızının sağ kaldığına inanamadığını söyledi.

'OLİMPİYATA KATILMALI'

Çin'in popüler mikro blog sitesi 'Sina Weibo'da olay büyük ilgi gördü ve bir çok kişi kadının hiç bir şey yeyip içmeden 38 saat açık denizde hayatta kalabilmesini mucize diye niteledi. Bir yorumcu Fan'ın olimpiyatlara katılması gerektiğini söyledi.

Yerel medyada yer alan yorumlarda Fan'ın, hayatta kalabilmesini güçlü olmasına borçlu olduğu kaydediliyor. Fan, üniversitede spor bölümünde okumuş ve 5 yaşından beri de yüzüyormuş.