İtalya çareyi buldu: Plajda yer tutana para cezası

İtalya, tatilcilerin en önemli sorunlarından birine çözümü para cezasında buldu. Erken kalkıp yer tutanlara 200 euro ceza kesilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Nihayet tatile gittiniz, iş stresi yokken az biraz geç uyandınız ve plaja indiniz. Fakat tek bir şezlongda bile yer yok! Hepsine havlular serilmiş, birçoğunda kimseler yok… Çünkü birileri, gün içinde şezlongsuz kalmamak için sabah 6’da kalkmayı göze alıp yer tutmuş!

‘DİĞERLERİNE HAKSIZLIK’

İtalya, bütün tatilcilerin mustarip olduğu bu soruna çareyi para cezasında buldu. Toskana’dan Sardinya’ya uzanan İtalyan sahillerinde, önceden yer tutanlara 200 euro (yaklaşık 660 TL) para cezası kesilecek. Yetkililer, plajda en iyi yeri kapmaya çalışmanın yaygın bir davranış olduğunu ve bunun diğerlerine haksızlık olduğunu söylüyor.

MAYOLARA BİLE EL KONDU!

La Republica’nın haberine göre, sahil güvenlik çalışanları ‘Güvenli Deniz Operasyonu’ adı verilen karar uyarınca işlem yapmaya başladı bile. Cumartesi günü, Livorno’da sahil güvenlik ekipleri plajın ‘iyi noktalarına’ önceden bırakılmış 37 şezlong ve sandalyeye, 30 şemsiyeye, hatta bazı mayolara el koydu.

‘PLAJ TÜCCARLARI’ DA HEDEFTE

Toskana bölgesindeki Cecina kentinde plajın açıldığı sabah 08.30’dan önce herhangi bir eşya bırakmak suç haline getirildi. Yetkililer, bazı vakalarda plaja sandalye ve şemsiye koyan kişilerin turistlerden para almaya kalkıştığını da söyledi.

60 YAŞIN ÜZERİNDEKİ TURİSTLER BİLE CEZA ALMIŞTI

Ancak bu, İtalyanların plaj fırsatçılığına karşı ilk hamlesi de değil. Liguria’da birkaç yıl önce, sabah 6’dan önce plaja 10 havlu atarak yer kapan altı turiste yaklaşık 1000 euro (yaklaşık 3 bin 300 TL) para cezası kesilmişti. Turistlerin hepsi 60 yaşın üzerindeydi.

Bir diğer vakada da, İngiliz bir turist Alman turistlerin yer tutmak için plaja bıraktığı havluları ateşe verince gözaltına alınmıştı.