Robertli Mahir: Eyvah demeden eyvallah diyeceğim!

Tunceli'de hayvancılıkla uğraşan ailesine yardım ederken Robert Koleji'ni kazandı... TEOG birincisi Mahir Gündoğdu, hikayesini anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunceli'de bir yandan okula giderken diğer yandan hayvancılıkla uğraşan ailesine yardım eden Mahir Gündoğdu, 120 sorunun tümünü doğru yanıtladığı TEOG sınavının ardından birincilikle Robert Koleji'ne girdi.

Mahir’in, Tunceli’nin dağlarından Robert’e uzanan yolunu, Gülben Ergen Hürriyet'e yazdı. "Kaybedilen insanlığın, yozlaşmaya yüz tutmuş edebin can bulmuş hali Mahir..." diyen Gülben Ergen, "Yaşanan onca olaydan sonra benim hâlâ umudum var çünkü bu ülkede Mahir ve onun gibi nice gençler var..." diye yazdı.

'İSTANBUL'DA BOZULMAKTAN KORKUYORUM'

Gülben Ergen'in sorularını yanıtlayan Mahir Gündoğdu, küçüklükten beri en çok macera kitapları okumayı sevdiğini söyledi. Hayata atılacağı için sevindiğini söyleyen Mahir, "En sevindiğim şey, artık hayata atılacağım. En korktuğum şey İstanbul gibi bir yerde beni bozmasınlar. Kendimi bozmamak için elimden geleni yapacağım. Eyvah demeden eyvallah demeliyim. Bu benim felsefem olmalı" diye konuştu. Tunceli’nin Elmalı Yaylası’na giden Gülben Ergen, Mahir'i yetiştiren ailesi ile de konuştu.

BABA GÜZEL: 42 KİTAPTAN 32'SİNİ BULABİLDİM

Mahir'in babası Güzel Gündoğdu, "Benden sürekli ona kitap getirmemi istiyordu. Bana okumak istediği kitapların listesini verirdi. Geçen sene yaz tatilinde 40 kitap okudu. Ben şehre inince, 'Baba mutlaka şu kitapları getir' derdi. Kendi arkadaşlarıyla da kitaplarını değiştirirdi. Elazığ’a gitmiştim. 42 tane kitap yazmıştı. Bir kırtasiyeye gittim. Ancak 32 tanesini bulabildim. Çoğu da Osmanlı Tarihi üzerineydi. Mahir’e gelince sordum neden hep Osmanlı ağırlıklı kitaplar tercih ettiğini. Bana, 'Baba sınavda ağırlıklı olarak Osmanlı Tarihi çıkıyor, o yüzden' dedi.

Röportajın tamamı