2016 yaz trendi; Cesur, doğal ve Işıltılı

2016 yaz makyajında doğallık ve ışıltı ön planda. Mat kırmızı rujlar, dumanlı gözler ve kalın dolgulu kaşlar ise hala kadınların olmazsa olmazlarından.

Google Haberlere Abone ol

2016 yaz makyaj trendlerinin en öne çıkan tarafı parlaklık, temiz görünen bir cilt ve doğallık.

Cilt renginde doğal görünen ve hafif bir makyaj ön plana çıkarken gözlerde ve dudaklarda da bir doğala yönelme görülüyor. Doğal ve temiz görünen bir cildin tamamlayıcısı olarak parlak doğal tonlarda rujlar ve belirginleştirilmiş kaşlar ön plana çıkıyor. Yumuşak nötr ve nude dudaklar özellikle 90‘ lı yıllarda yer alan dudaklardaki hafif kahverengiler geri dönüyor.

Klasik kırmızı ruj yine bu sezonda oldukça trend. Klasik tonlardaki kırmızı rujlarla 1980′lerden kalma nostaljik bir hava esecek.

Yine de kıştan kalma makyaj trendleri de rafa kaldırılmış değil özellikle yoğun dumanlı göz makyajı hala popülerliğini koruyor. Dumanlı göz makyajı da yaz aylarında. Siyah renk gözlerde görkemli bakıșı verirken yoğun dumanlı göz trendinin de en vazgeçilmezi arasında yer alıyor.

Mavi göz makyajı da bu yazın vazgeçilmezleri arasında. Cesur, parlak ve güzel mavi tonlarda oldukça sık görülen makyaj uygulamaları arasında. Dumanlı göz makyajı ile birleştirilen mavi tonları  da yaz partilerinin vazgeçilmezlerinden.

Kaşlara yapılan şekillendirmeler de bu yaz oldukça moda. Kaşlara uygulanan dolgularla kalınlaştırarak doğal ve vahşi bir hava yakalamak mümkün.