Ünlülerin gizli kaçış noktası mültecilerin sığınağı oldu

Madonna, Donatelle Versace ve George Clooney gibi ünlülerin kaçış noktası bugünlerde yüzlerce mültecinin toplandığı bir merkeze dönüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyaca ünlü isimlerin gizli kaçış noktası olarak bilinen İtalya’nın İsviçre sınırındaki Como Gölü kıyısı, İsviçre’nin sınırları kapatmasının ardından yüzlerce mültecinin toplandığı bir noktaya dönüştü. George Clooney’nin göl kıyısındaki villasının bulunduğu bölge ise mültecilerin kamp alanı oldu.

SADECE 100 MÜLTECİYE İZİN VERDİLER

NTV'nin haberine göre İsviçreli yetkililer iki hafta önce 100 mültecinin geçmesine izin vermişti. Ancak kaçakçılar tarafından mültecilere yasadışı geçiş sağlandığı gerekçesiyle İtalya-İsviçre sınırı İsviçreli yetkililer tarafından kapatıldı. Bölge, İtalya’nın Milan şehrinden gelen ve İsviçre'ye geçmek isteyen göçmenlerin geçici kampı haline geldi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Como Gölü kıyısında Villa Oleandra ve Villa Margherita adlı yan yana iki evin sahibi olan George Clooney, daha önce bölge halkından ve magazincilerden şikayetçi olmuştu.

Ünlülerin kaçış noktası Como, mültecilerin sınır kapısının açılmasını beklediği bir kampa dönüştü.

600 DOLARLIK CEZA

Clooney geçen yıl, eşi Amal Clooney ile birlikte yaşadığı villaya bölge halkının 100 metreden fazla yaklaşmasını yasaklayacak mahkeme kararı aldırmıştı. Buna göre evin çevresine araç ya da tekneyle yaklaşılmasını yasaklayan karara uymayanlara yönelik 600 dolarlık bir para cezası daha var.

Belediye, halkı bilgilendirmek üzere yeni kuralların yazılı olduğu uyarı levhaları asıp duyuruları sıklaştırmıştı. George Clooney’nin 2002 yılında 7 buçuk milyon euro'ya satın aldığı eve mülteci kampının yaklaşmasına karşılık, Clooney’nin ne gibi bir tedbir alacağı merak konusu.