Kült filmin kayıp otomobili bulundu

Federico Fellini imzalı 60'lı yılların unutulmaz filmlerinden La Dolce Vita'da kullanılan ünlü "Triumph Tr3" spor otomobil bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalyan yönetmen Federico Fellini'nin Marcello Mastroianni ile Anita Ekberg'i bir araya getirdiği 1960 tarihli filmi La Dolce Vita'da (Tatlı Hayat) kullanılan "Triumph Tr3" spor otomobil tesadüfen bulundu.

CNN Türk'ten Reha Erus'un haberine göre İtalya eski senatörlerinden antika otomobil koleksiyoncusu Filippo Berselli, bir garajda terk edilmiş "Triumph Tr3"ün izini sürerek sahibinden 30 bin euroya satın aldı.

Berselli, 1958 model spor otomobil ile ilgili ruhsat işlemlerinde ilk sahibinin "La Dolce Vita" filminin yapımcı şirketi "Riana"ya ait olduğunu öğrenince 40 yıldan beri kayıp "Triumph Tr3" birden değerini beşe katladı.

Kült filmde Marcello Mastroianni ile Anita Ekberg'in Roma gecelerinde turladıkları "Triumph Tr3"ü Kültür ve Eğlence Bakanlığı Filippo Berselli'den satın alıp Roma'daki Cinecitta Stüdyoları Sinema Müzesi'ne bağışlamak için girişimlerini başlattı.