Hz. Musa Bodrum'da!

National Geographic Channel'ın 6 bölümlük 'The Story of God' adlı belgeselinde Hz. Musa rolünü oyuncu Zafer Alpat canlandıracak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2003 yılından itibaren oyunculuk yapan eski model Zafer Alpat, "Yeni şeyler öğrenmek için Hollywood'u seçtiğini" belirtti. Alpat "Hollywood'da birçok kişiyi ünlü yapmış Theater of Arts'a başladım. Burada 2 yıllık çok güzel bir eğitim süreci oldu. Dizi, sinema ve reklam konusunda çok güzel çalışmalarda bulundum. Okul yönetiminin önerisi ile katıldığım deneme çekimlerinde Hz. Musa rolü benim oldu" dedi.

DENEMELERE 3 BİN KİŞİ KATILDI

Bu role seçileceğine ilk başta inanmadığını, Amerika'nın yanı sıra başka ülkelerden 3 bine yakın kişinin deneme çekimi için geldiğini anlatan Alpat şunları söyledi:

"Dışarıya baktım bütün arkadaşlar George Clooney, Brad Pitt gibiydi. İlk etapta şansımım bulunmadığını düşündüm. Ama ABD'de bir söz var 'kimse bilemez neyin ne olacağını' diye. O yüzden şansımı denedim. Yönetmen, beni beğenip, tekrar çekime çağırdı. İki, üç isim arasında karsız kaldığını söyledi. Ertesi gün ise bana 'Hz. Musa sensin' dedi. O anki duygularımı anlatamam. ABD'deki çalışmalarımda, hedeflediğim oyunculuk kariyerimin gerçekten böyle bir çalışma ile devam etmesi çok güzel oldu. O kadar oyuncu arasında büyük bir rolde bir Türk olarak seçilmem beni gururlandırdı. Böyle bir şey beklemiyordum. Benim için sürpriz oldu. Eğitimimi tamamlayıp Türkiye'ye dönüş yapıp aldığım eğitimlerimi, oyunculuk kabiliyetimi burada göstermek istiyordum. Açıkçası Türkiye'de çalışmak istiyordum."

MUGLA'NIN BODRUM ILCESI'NDE TATIL YAPAN, HOLLYWOOD'DA BIR BELGESELDE HZ. MUSA ROLUNU OYNAYAN ZAFER ALPAT (FOTOGRAFTA) , "DUNYA STARI OLARAK ULKEMIN GURURU OLMAK ISTIYORUM" DEDI. (FOTO: OSMAN URAS / BODRUM, DHA)

'TÜRKİYE'Yİ ÖNEMSİYORLAR'

Tatil sonunda İstanbul'a gidip sinema ve dizilerde ilgili iş görüşmelerine devam edeceğini belirten Alpat, oyunculuk kariyerine nerede devam edeceğini rol alacağı projenin belirleyeceğini kaydetti. Hollywood'un sineme ve televizyon sektörü olarak sanayileşmiş durumda olduğunu anlatan Alpat, bu konuda Türkiye'yi'de yabana atmadığını, ABD'li arkadaşlarından da Türkiye için bu sektör ile ilgili güzel sözler duyduğunu söyledi.

2 DİZİDE OYNADI

Zafer Alpat 2003 yılında oyunculuğa başlamış, 'Köprü' ve 'Umut Yolcuları' dizilerinin yanı sıra 'Türkan'adlı filmde rol almıştı.(DHA)