Malala kitabıyla ailesine servet kazandırdı

17 yaşında Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Pakistanlı genç yazar Malala Yusufzay’ın ailesine milyonlarca sterlin kazandırdığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 yaşındayken Taliban'ın düzenlediği silahlı saldırıda ağır yaralanan Yusufzay’ın ailesinin, genç kadının biyografi kitabı ve konuşmalarından milyonlarca sterlin kazandığı açıklandı.

Sputnik'in Time'dan aktardığı habere göre bir süredir dünyanın çeşitli bölgelerinde konuşmalar düzenleyen ve hayatını anlattığı ‘Ben Malala’ adlı bir kitabı da bulunan Malala’nın ailesiyle birlikte sahip olduğu şirket geçen yıl ağustos ayında bankada 2.2 milyon sterlin’i bulunuyordu. Sun gazetesinden Stephen Moyes de Malala’nın 2014 yılında 200 bin sterlin gelir vergisi ödediğini aktardı.

Washington’daki Institute for Policy Studies genç kadının konuşma başına 114 bin sterlin istediğini belirtirken, Malala’nın sözcüsü MailOnline’a yaptığı açıklamada ailenin 2013 yılından bu yana 1 milyon dolar’a yakın bağışta bulunduğunu ifade etti.

'TALİBAN'LA YAŞAMAK NASIL BİR ŞEY?'

Taliban’ın güçlü olduğu Svat Vadisi’nde yaşayan 18 yaşındaki Malala, 9 Ekim 2012 tarihinde okuldan eve dönerken Taliban'ın düzenlediği silahlı saldırıda başı ve boynundan vurulmuştu. Taliban militanlarıyla yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anlattığı yazıları ve bölgedeki genç kadınlar için verdiği mücadeleyle tanınan Malala, 2011 yılında Pakistan hükümetince verilen ’Ulusal Barış Ödülü’ne, 2014 yılında da Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmüştü.