Erol Evgin, TRT'nin 'yasaklılar listesi'ne mi alındı?

Sanatçı Erol Evgin'in verdiği bir röportajın ardından TRT'nin yasaklılar listesine alındığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Erol Evgin'e TRT'de ambargo uygulandığına dair iddiaları Meclis'e taşıdı.

Başbakan Binali Yıldırım’a verdiği soru önergesinde Yarkadaş, TRT Genel Müdürlüğü'nden TRT'ye bağlı TV, radyo ve müzik kanal müdürlüklerine gönderilen yazıda “Evgin’in parçalarının çalınmaması” talimatı olduğunu söyledi.

'TRT'YE BASKI MI YAPILDI?

“Bu kararın alınmasında hükümetinizin ya da Cumhurbaşkanlığı'nın TRT’ye baskısı olmuş mudur” diye soran Yarkadaş’ın soru önergesi şöyle:

"Sanatçı Erol Evgin'in verdiği bir röportajdan sonra adeta başına gelmeyen kalmamış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dahi isim vermeden eleştirilmiştir. Son olarak TRT Genel Müdürlüğü’nden TRT’ye bağlı TV, radyo ve müzik kanal müdürlüklerine gönderilen yazıda 'Evgin’in parçalarının çalınmaması' talimatı verildiği basına yansımıştır.

- TRT Genel Müdürlüğü’nün TRT’ye bağlı TV, radyo ve müzik kanal müdürlüklerine gönderilen yazıda “Evgin’in parçalarının çalınmaması” talimatı verdiği doğru mudur? Bu talimatın hukuki gerekçesi nedir?

- Bu kararın alınmasında hükümetinizin ya da cumhurbaşkanlığının TRT’ye baskısı olmuş mudur?

EROL EVGİN NE DEMİŞTİ?

Erol Evgin, Balçiçek İlter’e verdiği röportajda, “Galiba eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm demokrasi. Bize fazla geliyor. Bir manken kızımız “Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?” olacak demişti hatırlarsanız… Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil. Bana adaletli gelmiyor bu durum. Herkes seçebilmeli tabii. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin” demişti.

Sanatçı bu sözleriyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın isim vermeden hedefi olmuştu.