Asım Can Gündüz hayatını kaybetti

Ünlü virtüöz ve gitarist Asım Can Gündüz 61 yaşında yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Marmaris'teki evinde rahatsızlanan Gündüz'ün kaldırıldığı hastanede kalp krizi nedeniyle öldüğü açıklandı. Gündüz iki yıl önce de kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Asım Can Gündüz’ün Marmaris Devlet Hastanesi’nde yapılacak otopsisinin arından defnedileceği yer ailesi tarafından belirlenecek.

ASIM CAN GÜNDÜZ KİMDİR?

15 Ağustos 1955 tarihinde İstanbul’da doğan Gündüz, uzun yıllar yaşadığı ABD’den Türkiye’ye 1980 yılında geri dönüş yaptı. 1992 yılında çıkardığı “Anasının Gözü ve Cin Gibi” albümüyle popülerliği arttı. Albümdeki “Turkish Girls” isimli şarkı 1992 yılında BFBS Radio’da (İngiliz Radyosu) “ayın en iyi yabancı şarkısı” seçildi. İstanbul’da uzun yıllar radyo ve televizyon programları yapan sanatçı, Energy FM, Power FM, ve Kiss FM radyolarının kuruluşunda yer aldı.

1998 yılında Bir Sevgi Eseri ismini taşıyan cover parçalara Türkçe sözler yazarak bir albüm çıkaran sanatçı, 2001 yılında Marmaris'e taşındı. Bu tarihten sonra daha çok yurt dışı ağırlıklı konserler verdi. Ayrıca Marmaris içinde belirli mekânlarda sahneye çıktı.