'Jön diye sana derler!'

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak üzere kurulan Jin Fikirler topluluğunun yeni etkinliği 23 Haziran'da gerçekleşiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sabancı Vakfı desteği, MODE Istanbul ortaklığı ve 66 Kolektif işbirliği ile yürütülen Tarlabaşı Toplum Merkezi Genç Ses Projesi’nde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratma odaklı bir proje yaratıldı.

Proje kapsamında Jin Fikirler topluluğunun toplumsal cinsiyet eşitliği temasıyla hazırladığı videolar 23 Haziran’da Tarlabaşı Toplum Merkezi’nde gösterilecek. Hazırlanan remix viedo içinse şu açıklama yapıldı:

"Gelecek sene 100. yılını dolduracak olan Türk Sineması, 1917 yılında çekilen ilk konulu filmi olan Pençe’den sonra pek üzerinde durulmayan cinsiyetçilik meselesi 'Jön Diye Sana Derler!' adını verdiğımiz remix videomuza konu olmaktadır. Remix videoda, belki defalarca izlediğimiz ama üzerinde durup düşünmediğimiz ya da düşünemediğimiz Yeşilçam filmlerindeki cinsiyetçi söylemler ve bakışlar ortaya çıkartılmaya çalışılmaktadır. Video bu cinsiyetçiliği sorgulamamıza vesile olurken aynı zamanda kadın bedeninin ne kadar kolay bir şekilde sömürüldüğünü ve egemen erkek bakışın filmlerdeki baskınlığını gözler önüne sermektedir. Video boyunca arkada devam eden 'Nuri Alço operasyon müziği' olarak isimlendirilen melodi gülümsememize vesile olurken aslında 'operasyonları' ya da tacizi ne kadar kanıksadığımızı bize göstermektedir."