Kilisede bulunan Van Gogh mumyası mı?

İspanya'da eski bir kilisede Van Gogh’un ünlü otoportresine benzeyen mumya bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya bugünlerde Zaragoza kenti yakınlarındaki Quinto köyündeki bir kilisenin restorasyonu sırasında bulunan 30 mumyayı konuşuyor.  Zira bu mumyalardan biri ünlü ressam Van Gogh'la inanılmaz bir benzerlik taşıyor.

Arkeofili’de yer alan habere göre bazıları oldukça iyi korunmuş olan 30 mumya, kısmen açılmış tahta tabutların içinde bulundu. Tüm mumyalanmış bedenler, kilisenin şapelinde incelenmek üzere bekletildi. 2014 yılında nihayet mezarları incelemek üzere araştırmalar başlatıldı ve kazı alanında bir laboratuvar kuruldu.

Van Gogh 2

Kazı direktörü Mercedes González, araştırma projesinin hala sürdüğünü, araştırmaya üçü çocuk toplam beş mumyayla başladıklarını söyledi. Aşırı kuru toprak sayesinde doğal olarak mumyalanmış olan bedenler, üzerindeki kıyafetlere bakılarak 18. yüzyılın sonları ila 19. yüzyılın ortalarına tarihlendiriliyor. Bazı erkek mumyaların üstünde ise keşiş kıyafetleri var.

Gonzales; “İspanya'da insanların dini geleneklere göre gömülmesi çok yaygındı” diyor.

van3

Kilisede bulunan mumyaların birçoğunun saçı ve sakalı hiç bozulmadan günümüze kadar kalabilmiş. Saç ve sakal, kuru ve bakterisiz ortamlarda son derece iyi bir şekilde korunabiliyor. Öldüğünde 40'lı yaşlarında olduğu tahmin edilen “Van Gogh” mumyası da saçı ve sakalı korunan mumyalar arasında. Fakat şu ana kadar hakkında çok az şey öğrenilebildi.