Havalimanı kapatılıyor: Öğrenciler Elazığ'a nasıl gidecek?

Elazığ Havalimanı, 1 Ekim'de 45 günlük bakıma alınacak. 4 Ekim’de Fırat Üniversitesi'nin eğitime başlayacak olmasından dolayı rektör, siyasiler ve öğrenciler bakımın ertelenmesini istedi.

Fotoğraf: Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü
Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ELAZIĞ - Elazığ Havalimanı, pist yapım çalışmaları nedeniyle 1 Ekim'de uçuşlara kapatılacak. Havalimanının kapatılacağı ilan edilen tarihten sadece 3 gün sonra ise Fırat Üniversitesi’nde yüz yüze eğitim başlayacak. Şehre gelecek üniversite öğrencileri zor durumda kalırken kapanmanın ertelenmesi istendi.

"Elazığ Havalimanı Paralel Pist ve Müteferrik İşler” işi kapsamında hali hazırda kullanılan 07-25 pisti, 45 gün süre ile uçuş trafiğine kapatılacak. Elazığ Havalimanı’nı kullanmak isteyen yolcular bu süreçte Malatya ve Diyarbakır havalimanları üzerinden uçuşlarını gerçekleştirebilecek. Yüz yüze eğitimin başlayacak olması nedeniyle ortak talep, havalimanının 15 gün sonra bakıma alınması.

REKTÖR: 26 BİN ÖĞRENCİ İL DIŞINDAN GELECEK

Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş

Elazığ dışından 26 bin öğrencinin geleceğini belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, “Korona virüsü açısından şu anda en güvenilir ulaşım aracı havayolları. Dolayısıyla havalimanının 1 Ekim itibariyle kapalı olması öğrencilerin motivasyonunu etkiler. Vali bey yıllık izinden döndüğü zaman kendisini ziyaret edeceğim ve konuyu arz edeceğim. 43 bin 500 mevcut öğrencimiz var ve bunların 26 bini Elazığ dışından gelecek. Ama çoğunluğu bu bölgeden öğrenciler. Onları etkilemez zaten. Ancak hem uçakla gelecek öğrencilerimiz hem bizim açımızdan 15 gün erteleme olması iyi olur” dedi.

GÜRSEL EROL: MAĞDURİYETLER DOĞACAK

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol

Öğrencilerin havalimanının kapatılmasından ötürü yaşayacağı sıkıntılara değinen ve havalimanının ileri bir tarihte kapatılması gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Havayolu firmalarının uçuşları Malatya ve Diyarbakır’a alması vatandaşlarımızı olumsuz yönde etkileyecektir. Üniversite’nin açılacağı tarihte Elazığ Havaalanı’nın kapatılması yanlarında eşyaları ile gelecek olan öğrencilere ek maliyet ve zorluk çıkaracaktır. Özellikle batı illerinden Elazığ’a gelecek öğrencilerimizin karayolunu kullanmaları uzun ve yorucu olacaktır. Çevre illerdeki havaalanlarından gelmeleri ise bilet bulamama, aktarma zorluğu ve ek maliyet gibi mağduriyetler doğuracaktır. Bu nedenle yetkililer, başka illerden Elazığ'a gelecek öğrencilerimiz için Fırat Üniversitesi'nin akademik takvimini de dikkate alan bir düzenleme yapmalıdır'' diye konuştu.

ÖĞRENCİ TOPLULUĞU: ÖĞRENCİLERİN SESİNİ DUYUNUZ

Fırat Üniversitesi Öğrenci Topluluğu tarafından yapılan paylaşımda ise, “Fırat Üniversitesi öğrencileri olarak Elazığ Havaalanı’nın 1 Ekim tarihinden itibaren bakıma alınarak 45 gün süreyle kapatılması kararının en az 15 gün ertelenmesini talep ediyoruz. Üniversitemiz yetkililerinden ve valiliğimizden binlerce öğrencinin mağdur olmaması için destek bekliyoruz. Lütfen öğrencilerin sesini duyunuz” ifadeleri kullanıldı.

BİLETLER HABERSİZ DEĞİŞTİRİLİYOR

Öte yandan havayolları şirketlerinin Elazığ'a olan uçuşları vatandaşlara haber vermeden Malatya ya da Diyarbakır'a aldığı belirtildi. 2 Ekim tarihli Elazığ uçuşunun Malatya'ya alındığını paylaşan bir öğrenci, "2 Ekim İzmir-Elazığ biletimin varış yerini haberim olmadan Malatya olarak değiştirmişsiniz. Mail ya da SMS atmak bu kadar zor muydu?” diye tepki gösterdi.