Hataysporlu Kevin Soni depremde yaşadıklarını anlattı: Christian Atsu ile telefonda konuşan son kişi benim

Hataysporlu futbolcu Kevin Soni, deprem anını ve Christian Atsu ile son konuşmasını anlattı. Soni, "Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadım. Dünyanın sallandığını hissettim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatayspor'da forma giyen Kamerunlu futbolcu Kevin Soni, Merkez üssü Maraş olan ve 10 ilde hissedilen depremde yaşadıklarını anlattı. Henüz bulunamayan Christian Atsu ile yaptığı son telefon görüşmesini de aktaran Soni, "Bu bir trajedi" ifadelerini kullandı.

Fransız basınından Foot Mercato'nun sorularını cevaplayan Kevin Soni, "Ben iyi durumdayım. Açıkçası daha önce hiç yaşamadığım bir şeydi. Gerçekten beklemediğimiz bir şey ve bu ömür boyu unutamayacağınız bir olay. Deprem anında kendi kendime dünyanın sonu geldi dedim. Yanımda insanların öldüğünü gördüm. İşte bu anda her şeyin boş olduğunu anlıyorsunuz. Herkes evini, arabasını bırakıp sığınacak yer arıyor. Futbola başladığımdan beri ve hayatımda beni en çok şaşırtan şey bu deprem oldu" dedi.

'DÜNYANIN SALLANDIĞINI HİSSETTİM'

Deprem anında uyanık olduğunu belirten Soni, sözlerine şöyle devam etti:

"Maçtan sonra eve gittim. Kuzenlerimle PlayStation oynuyorduk. Sabah 4 veya 5 civarında yer sallanmaya başladı. O sırada kuzenlerime sakin olmalarını söyledim. Tavan ve duvarlar üzerimize yıkılmaya başlayınca merdivenlerden koşarak yukarı çıkmaya başladık. Pasaportları ve telefonlarımızı alacak vaktimiz vardı, bunu nasıl düşünebildiğimi bile bilmiyorum. Bina yıkılmadan önce dışarı çıkabilmek için çok şanslıydık. Birçok ölüm oldu. Bunu bana bir hafta önce söyleseydin, bunun imkansız olduğunu söylerdim.

O zamana kadar anlamamıştım. Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadım. Dünyanın sallandığını hissettim. Dışarıda kuvvetli rüzgar oluyor diye düşündüm. Ama sarsıntıların güçlü olduğunu ve yerin ikiye ayrılmaya başladığını gördüğümde bunun gerçekten ciddi olduğunu düşündüm. İlk önce pencereden atlamak istedim ama yedinci kattaydık. Oradan atlarsam ayağımı kırar ve bir daha futbol oynayamam dedim kendi kendime. Bu yüzden merdivenlerden çıktım ve hızlı bir şekilde kendimi dışarı attım."

'ATSU İLE TELEFONDA KONUŞAN SON KİŞİ BENİM'

Christian Atsu ile telefonda konuşan son kişi olduğunu belirten Kevin Soni, "Christian Atsu ile telefonda konuşuyordum. Pazar günü frikik golü atmıştı ve ona iyi oynadığını ve performansını beğendiğini söylemiştim. Ama bunun son konuşmamız olduğunu bilmiyordum. İki saat sonra başka bir haber alamadım. Bana arkadaşımın ölmüş olabileceği söylendi, bu seni çıldırtmaya yeter. Kesinlikle onunla telefonda konuşan son kişi benim. Bunu söylemekten gurur duymuyorum ama sağ salim buluruz inşallah. Bunun için her gün dua ediyorum" diye konuştu.