Hatay'ın Belen ilçesindeki yangın Arsuz ve İskenderun'a da sıçradı

Hatay'ın Belen ilçesinde başlayan ve henüz kontrol altına alınamayan yangın Arsuz ve İskenderun ilçelerine de sıçradı. Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada arazi ve hava şartları sebebiyle henüz söndürülemediğini belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Hatay'ın Belen ilçesi Petek mevkisinde dün başlayan yangın etkisini artırıyor. Yerleşim yerlerini de etkileyen yangın Arsuz ve İskenderun ilçelerine sıçradı. Rüzgarın hızlı esmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında aksamalar yaşanırken Belen-İskenderun kara yolunun bir bölümü de yangın nedeniyle trafiğe kapatıldı.

'70 KİLOMETREYE SÜRATLE ESEN RÜZGAR VAR'

Yangının 300-400 hektarlık bir alanı etkilediğini söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Şu anda yaklaşık 70 kilometreye varan süratle esen rüzgar var, en düşük de 45 kilometreyle vadi aralarında esiyor. Kuvvetli bir rüzgarla arkadaşlarımız mücadele etme durumunda kalıyor. Yangından 7 daire, 11 müstakil ev, 14 iş yeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı ve 70 vatandaşımız etkilendi. Hasar tespit çalışmaları yangın bittikten sonra devam edecek. " diye konuştu. Pakdemirli, söndürme çalışmalarında Yangına 2 uçak, 6 helikopter, 130 arazöz, 10 dozer ve 500 personelle müdahale ettiklerini, 15 ton su atan Kartal helikopterinin kullanıldığını söyledi.

Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olduğunu açıklayan Hatay Valiliği de yangının zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle henüz söndürülemediğini bildirdi. (HABER MERKEZİ)