Hatay'da 'mor' dayanışma: Kadınlar birlikte güçlü

Depremin vurduğu Hatay'ın Samandağ ilçesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, dayanışma etkinliğiyle kutlandı. Bölgedeki kadınlara hijyen için leğen dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol

Anıl Mert Özsoy - Burak Karaman

HATAY - Maraş merkezli depremlerden en çok etkilenen şehirlerden Hatay'ın Samandağ ilçesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı.

İlçede depremin ilk günlerinden beri süren hijyen sorununun ardından birçok kadın bölgede leğen ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu talebin ardından harekete geçen Hatay Deprem Dayanışması, şehir dışından gelen çok sayıda leğeni depremzede kadınlara verdi.

Ayrıca, her kadına mor şal verilen bölgede Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı.

'İHMAL SONUCU OLDU'

Hatay Deprem Dayanışması adına depremzede kadınlara hitaben konuşan Gizem Güzel, "Kadınlar yıllarca bütün diktatörlere, sistemlere karşı en çok başkaldıranlardı ve bütün mücadelede en ön saflarda yer alanlardı. Şimdi zorlu bir süreçten geçiyoruz. Hepimiz bunun sorumlularından hesabını birlikte soracağız. Çünkü bunlar tesadüf değil, ihmal sonucu oldu. Peşine düşüp hesap sormazsak bizden sonraki kız kardeşlerimiz de aynı kaderi yaşar. Biz bunun kader olmadığını biliyoruz. Bu süreçleri birlikte atlatacağız" dedi.

 

Samandağ’ın köylerindeki kadınlar için hijyen malzemesi ve yiyecek dağıtımı gün boyunca devam edecek.