Hatay’a kütüphane geldi: Her aşaması gönüllü

Depremin ilk gününden beri Hatay’da olan Afet ve Dayanışma Derneği, Çekmece Mahallesi’nde kütüphane açıyor. Dernek çalışanı Fırat Sarısaç, kütüphane için dayanışmanın yüksek olduğunu söyledi.

Kütüphaneyi dolduracak kitaplar gönüllüler tarafından sağlanacak.
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde faaliyet gösteren Afet ve Dayanışma Derneği, aynı mahallede kütüphane açtı. Derneğin Saha Sorumlusu Fırat Sarısaç, bölgede okul ve eğitime dair çok fazla aksaklık olduğunu, çocuk ve gençlere okuma alanı açmak amacıyla kütüphane açtıklarını, kısa bir zaman sonra da bir etüt merkezi açacaklarını söyledi.

Afet ve Dayanışma Derneği Saha Sorumlusu Fırat Sarısaç, kütüphanenin 5 Ekim'de açılacağını belirtti. 

KİTAPLAR GÖNÜLLÜLERDEN GELECEK

Hatay’da eğitim, sosyal alan, sağlık, hijyene dek birçok sorun hala çözülemedi. Depremin başından beri AFAD konteyner alanlarının dışında gönüllüler, dernekler çabasıyla yapılan konteyner yaşam alanlarına seçimlerden sonra yardımlar çok azaldı. Bu bölgelerde halk kendi çabasıyla ayakta kalma uğraşında. Okulların açılmasıyla bu sorunlar daha da büyüdü. 

Depremin ilk zamanlarından beri sahada olan Afet ve Dayanışma Derneği, bir kütüphane açtı. Kütüphanenin boyası, temizlenmesi bölgedeki konteynerlerde kalanlar tarafından yapıldı. Kütüphane için de kitap dayanışmayla sağlanacak.

Kütüphane, bölgedeki konteynerlerde yaşayan gönüllüler tarafından boyandı.

‘5 EKİM’DE AÇILIŞINI YAPACAĞIZ’

Hatay’da depremin yedinci ayına girilmesine rağmen sorunların katlanarak arttığını belirten Fırat Sarısaç, sorunların tamamına çözüm bulma güçleri olmasa da bir nebze nefes aldıracak çözümler bulmaya çalıştıklarını vurguladı.

Sarısaç, “Okullar tam anlamında açıldı diyemeyiz. Bir kısmı yıkık, bir kısmı tadilatta olduğu için sağlıklı bir eğitim de yok. Biz de öğrencilere nefes olsun diye bir proje yaptık. Tabi ki okulun yerini tutmaz ama gençlerin vakit geçireceği bir alan olur diye yola çıktık” dedi.

“Sonuçta kütüphane bu, kim yardım etmek istemez ki” şiarıyla yola çıktıklarını; önce konteyner, sonra rafların yapımını beklediklerini, deprem bölgesi olması itibariyle biraz yavaş ilerlediklerinin altını çizen Sarısaç, 5 Ekim gibi kitapların gelmesinin ardından açılış yapacaklarını vurguladı.

‘GENÇLERE NEFES ALMA YERİ OLACAK’

Neredeyse her aşamasında gönüllülerinin desteği olduğunu kaydeden Sarısaç, “Çağrımızla, kitap desteğinde bulunmak isteyen birçok kurum ve yayınevi irtibata geçti. Konteyner geldikten sonra boyamasını, temizliğini, işçiliğini derneğin kurduğu alanda yaşayanalar yaptı. Kütüphanemizde hem Türkiye ve dünya klasikleri hem de çocuk kitapları olacak. Kütüphanemizin yanında çay ocağımız da var. Kitap okuyup; çay, kahve içmek isteyen gençlerin nefes alma yeri olacak” diye konuştu.

Afet ve Dayanışma Derneği, kütüphanenin hemen yanında bir etüt merkezi de kuracak. Bunun için de gönüllü öğretmenlere çağrı yaptıklarını söyleyen Sarısaç, istedikleri sayı olmasa da gönüllü görev yapmayı kabul eden öğretmenlerle haftanın 3 günü özellikle lise öğrencilerine ders vereceklerini aktardı. Buradan öğretmenlere çağrı yapan Sarısaç, “Hatay’da görev yapan öğretmenler olarak biraz ellerini taşın altına koysunlar isterim. Bu çocukların iyi bir eğitim alamama kaygısı var. Gelin destek olun, bu projeye sizin de katkınız olsun” diye konuştu.

 

Etiketler Hatay kütüphane