Hatay'a gelen 3 Yunan gönüllü gözaltına alındı

Maraş'taki depremlerin ardından bölgeye arama-kurtarma ve dayanışma amacıyla giden 3 Yunan gönüllü, haklarında "ihbar" olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Gazeteci Emre Orman, arama kurtarma çalışmaları için Türkiye'ye gelen T-34 işçi grubundan 3 Yunan gönüllünün gözaltına alındığı duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Orman, Panagiotis Masouras, Alexandros Bazoras ve Mihalis Panagiotopoulos'un Hatay Armutlu Mahallesi'nde gözaltına alındığını ve Antakya'daki Yabancılar Şube'ye götürüldüğünü ifade etti.

Orman, ayrıca emniyetin 3 Yunan ile ilgili "ihbar" olduğunu öne sürdüğünü fakat bir süre sonra "Gözaltı yok, haklarında yalnızca idari sebeplerden işlem yapılıyor" dediğini aktardı.

Orman paylaşımlarının devamında 3 kişinin Adana Göç İdaresi'ne götürülmesine karar verildiğini, Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) Yunanistan Başkonsolosluğu’na bilgi verdiğini aktardı.


'HABER ALAMIYORUZ'

Konuyu takip eden bir avukat yaptığı açıklamada, gözaltına alınanlardan saat 16:30'dan bu yana haber alamadıklarını ve  Adana Göç İdaresi yetkililerinin ise üç Yunan'ın idareye getirilmediğini söylediğini belirtti. 

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE PROTESTO 

Bu arada Yunanistan'da Halk Cephesi, Halk Hareketi ve Elektra Apostolou Hareketi, depremzedelere yardım etmek için bulundukları Türkiye'de gözaltına alınan ve sınır dışı edilmeleri beklenen T-34 işçi grubundan üç Yunan aktivistin serbest bırakılması için Atina’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Yunanistan basınına yansıyan bilgilere göre eyleme katılanlar, "yoldaşları serbest bırakılana kadar protestolarını sürdüreceklerini" belirtti. Protestocular, aktivistlerin serbest bırakılmalarını ve Türkiye'deki ihtiyaç sahipleri için enternasyonalist çalışmalarına devam etmelerini talep etti. (HABER MERKEZİ)