Hatay kimsesiz: Halk kendi inisiyatifini oluşturdu

Depremin üzerinden 24 saati aşkın süre geçti. Hatay, hala yardım bekliyor. Enkaz altında olanlar kurtarılmayı, bir şekilde hayatta kalanlar da yiyecek ve battaniye istiyor.

Kapalı bir spor tesisi içinde geceyi geçirenlerin hepsinin evleri yıkılmış durumda.
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY – Türkiye hala artçı depremlerle sallanıyor. AFAD’ın bu sabah itibariyle yaptığı açıklamaya göre şimdiye kadar 285 artçı kaydedildi. Toplam can kaybı 3 bin 381’e ulaştı.

Depremden etkilenen pek çok il var. Hatay da bunlardan biri. Dün saat 18.00 itibariyle verilen resmi bilgilere göre, Hatay’daki can kaybı 520, yaralı sayısı ise 700. Yıkılan bina sayısı da 1278.

‘İNSANLAR SAATLERDİR AĞZINA TEK LOKMA KOYMADI’

Twitter’da ‘Antakya’ başlığı en popüler konu başlıkları içinde. Sebebi ise Hatay’ın özellikle de Antakya’nın kaderine terk edilmiş bir görünümü olması. Depremin ardından saatler geçmesine rağmen, doğru düzgün ne arama kurtarma faaliyeti var ne de hayatta kalanlar için bir yardım.

Bizim gibi arabası olanlar araba içinde ısınmaya ve hayatta kalmaya çalışıyor. Antakya’da gece çok zor geçti. Halkın bir kısmı, bulabildiği kapalı spor tesislerinde konaklamaya çalışıyor. Hava soğuk, battaniye çok büyük bir ihtiyaç. Saatlerdir ağzına tek lokma koymamış insanlar var. Bir yerlerde çorba dağıtıldığını duyduk ama göremedik. Sabah itibariyle yiyecek ve battaniye dolu iki tırın geldiğini duyduk ama onları da henüz göremedik. Sürekli yardıma dair bir şeyler duyuyoruz ama göremiyoruz bir türlü. 

TİP milletvekilleri Ahmet Şık ve Barış Atay, Antakya'ya geldi.

‘PARANIZ OLSA DA ALABİLECEĞİNİZ ÜRÜN YOK’

Halk burada kendi inisiyatifini oluşturmuş durumda. Yiyecek ve su bulamayanlar, dün marketlere girip raflardan ne bulursa almaya başladı. Bugün de çok kişinin eczanelere girip ilaçları almaya başladığını gördük. Paranın geçmediği bir yer düşünün. Yakınlarımız paraya ihtiyacımız olup olmadığını soruyor ama açık dükkan yok dolayısıyla parayla alabileceğimiz ürün de yok. Para sadece benzin almak için işe yarıyor.

Şehir dışından gönüllü bir ekip, bu sabah itibariyle enkazda çalışmalara başladı. 

Gönüllü bir ekip ulaştı sabah saatlerinde. Bir binanın enkazında çalışmaya başladılar ancak çok sayıda ölü olduğu bilgisi veriliyor.