Hatay için 10 soruda karantina çağrısı

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’daki vaka sayısının yüzde 100 değil, yüzde 400 arttığını belirterek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Hatay ilini karantinaya alacak mısınız? Alacak mısınız Hatay ilini karantinaya? Karantinaya alacak mısınız Hatay ilini?” şeklinde 10 soru sordu. Oktay, yoğun bakım yatak sayısı, filyasyon ekibinin artırıldığı Hatay’da hafta sonu vaka sayısında düşüş sağlandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – TBMM Genel Kurulu’nda 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşülerek kabul edildi.

Genel Kurul görüşmeleri sırasında CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a Hatay’da artan korona virüsü salgınına dikkat çekerek kelimelerin yerini değiştirdiği 10 soru sordu. “Sayın Cumhurbaşkanı yardımcısı, Hatay halkı coronadan ölüyor” diyen Topal’ın soruları şöyle oldu:
“Hatay ilini karantinaya alacak mısınız?
Alacak mısınız Hatay ilini karantinaya?
Karantinaya alacak mısınız Hatay ilini?
Hatay'da karantina ilan edecek misiniz?
Hatay ilini neden karantinaya almıyorsunuz?
Hatay halkı coronadan ölüyor, haberiniz var mı?
Ölen Hatay halkını düşünüyor musunuz?
Hatay halkını düşünüyorsanız neden önlem almıyorsunuz?
Sorunu anlatmak için daha başka hangi ifadeler kullanmamı istiyorsunuz?
Sayın Cumhurbaşkanı 'Ey Hatay halkı sizi koronaya teslim etmeyeceğiz, Hatay'ı karantinaya alacağız' diyecek mi?”

'HATAY’DA VAKA ARTIŞI YÜZDE 100 DEĞİL, YÜZDE 400'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı soru-cevap bölümünde bu soruya yanıt vermeyince CHP’li Topal tekrar söz aldı ve “Sayın Başkanım, üçüncü sırada soruyu sormama rağmen, Çin'in Wuhan kentine dönüşen Hatay halkıyla ilgili soru sordum, önemli bir soru sordum. Cevabımı istiyorum. Çok önemli bir soru. İnsanlar Hatay'da ölüyor, lütfen” diye seslendi. Topal, “Gerçekten de Hatay'da vaka sayısındaki artış oranı yüzde 125 değil, yüzde 400. 10 Eylül ile 10 Aralık arasındaki ölüm oranı bunu kanıtlıyor Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım. Şimdi, bu konuda da gerçekten, on beş günlük karantina süreci olması gerekiyor. Biz bunu, yani Hatay halkı da bunu talep ediyor ve bugün benim telefonlarım susmadı. Sabah saat 11'den beri ben buradayım, Hatay halkının sesini duyurmak için buradayım. Bu konuyu değerlendirmenizi ve gerçekten önlem almanızı arz ediyorum” dedi.

OKTAY: TEDBİRLER SONUÇ VERDİ, ÜÇTE BİR DÜŞTÜ

Topal’ın ısrarı üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay soruları yanıtlamaya bu kez Hatay ile başladı. Sağlık Bakanı ile görüştüğünü anlatan Oktay, Hatay'da şu anda yoğun bakım yatak sayısının 82 yatak ilavesiyle 622 olduğunu, yoğun bakımda herhangi bir sıkıntı bulunmadığını söyledi. Oktay ayrıca 3’er kişiden oluşan filyasyon ekibi sayısının 350'ye çıkarıldığını, sahada bin 50 kişilik filyasyon ekibinin faaliyette olduğunu anlattı. Oktay alınan tüm tedbirlerle Hatay’daki vaka sayısının hafta sonu itibariyle üçte bir oranında azalmış olduğunu kaydetti ve “Azalma eğilimi devam etmekte, hafta sonu ve gelecek hafta daha da azalacağını tahmin ediyoruz. Yine, Sayın Bakanımızla da konuştuk bu hafta içerisinde, en geç bir hafta içerisinde Hatay'a kendisi bizzat gidecek ve şu anda da bizzat kendisi Hatay'la da ilgileniyor. Ben bunu özellikle size de bildirmek istedim” dedi. (DUVAR)