Hatay depremlerinin ardından dünyadan destek mesajları

Hatay’da meydana gelen depremlerin ardından BM, ABD ve Avrupa ülkeleri, Suriye ve Türkiye’ye desteklerinin devam edeceğini ve gerektiğinde ilave destek sunabileceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından Birleşmiş Milletler (BM), ABD ve Avrupa ülkelerinden yetkililer ve kuruluşlar Türkiye ve Suriye'ye destek mesajları paylaştı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Düşüncelerim yeni depremler yaşayan Türk ve Suriye halklarıyla birlikte. Sahadaki BM ekipleri durumu değerlendiriyor ve gerektiğinde ilave destek sağlamaya hazırız” dedi.

BM Türkiye Mukim/İnsani Yardım Koordinatörü Alvaro Rodriguez de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Bölgede yeni depremlerin gerçekleşmesinden derin üzüntü duyduk. BM kuruluşları bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Gerektiği takdirde ilave destek sağlamaya hazırız” ifadelerini kullandı.

‘ABD’NİN TAM DESTEĞİ DEVAM EDECEK’

Türkiye ve Suriye’de etkili olan depremlerin ardından ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da Twitter hesabından bir mesaj paylaşarak depremle ilgili derin kaygı duyduklarını belirtti ve ABD'nin bu kapsamda desteklerinin devam edeceğini söyledi. Sullivan, sosyal medya mesajında, "Türkiye ve Suriye'de zaten harap olan bölgeleri etkileyen deprem haberleri dolayısıyla derinden kaygı duyduk. ABD’nin tam desteği devam edecek" açıklamasında bulundu. 

'DAYANIŞMA VE DESTEĞİMİZ SARSILMAZ BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR'

Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Oliver Varhelyi, Twitter hesabından bir mesaj paylaşarak, "Uluslararası Bağışçılar Konferansı için hazırlık yapmak üzere yola çıkmak üzereyken yıkıcı bir deprem daha Türkiye'yi vurdu. Hayatını kaybedenlere ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyoruz. AB, güçlü bir şekilde Türkiye'nin yanında. Dayanışma ve desteğimizi bu zor zamanlarda sarsılmaz bir şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'BU ZOR GÜNLERDE TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ'

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de 'AB'nin Hatay merkezli depremlerle ilgili durumu yakından takip ettiğini ve Türkiye'nin yanında olduğunu' bildirdi. Borrell, Twitter hesabından, "Türkiye'de Hatay'da depremin tekrar meydana geldiği, etkilenen ailelerin acılarını ve yıkımlarını artıran durumu yakından takip ediyoruz. Bu zor günlerde Türkiye'nin yanındayız" mesajını paylaştı.

'KALBİMİZ DOSTLARIMIZLA BERABER'

İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Jill Morris de Türkçe ve İngilizce olarak paylaştığı sosyal medya mesajında, Hatay'da dün akşam meydana gelen depremlerden dolayı büyük üzüntü içindeyim. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyorum. Bu zor günlerde kalbimiz dostlarımızla beraber" dedi.

'BAŞKA CAN KAYIPLARI OLMAMASINI TEMENNİ EDİYORUZ'

Maraş depremlerinin ardından arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere İspanya'dan gelen Bomberos Girecan ekibi de sosyal medya hesaplarından Türkçe bir mesaj paylaşarak, "Türkiye nüfusu, kayda değer şiddette yeni bir depremin sonuçlarını yaşıyor. Bu trajedide başka kurbanların olmamasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay'ın Defne ilçesinde 20 Şubat saat 20.04'te 6,4 büyüklüğünde ve saat 20.07'de Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini açıklamıştı. Depremler, Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedilmişti. (DIŞ HABERLER)