Hatay Cezaevi'nde deprem isyanı: 3 ölü

Depremin büyük yıkıma neden olduğu Hatay'daki T Tipi Cezaevi'nde dün mahkumlar koğuşları yakarak isyan girişiminde bulundu. Jandarmanın müdahalesinde 3 mahkum hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş'taki deprem nedeniyle ağır yıkımın yaşandığı Hatay ilinde bulunan mahkumlar dün koğuşları ateşe verdi. Jandarma müdahale etti ve iddiaya göre 3 mahkum hayatını kaybetti. Mahkumların ailelerinin yanına gitmek için isyan çıkardığı öne sürüldü.  

Halktv'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Hatay T Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’nda dün öğlen saat 13.00’da hükümlü ve tutukluların bulunduğu 2 ayrı blokta mahkumlar koğuşları ateşe vererek isyan girişiminde bulundu.

Cezaevi savcısı ve müdürünün talebi ile Yayladağı Cezaevi Jandarma emrinde görevli personeller mahkumlara müdahalede bulundu. Çevre ilçelerden ve komando birliklerinden takviye kuvvetler cezaevine sevk edildi.

Sızan bir resmi bilgi notuna göre yaklaşık 250 kişilik mahkum grubu cezaevinden çıkmaya çalıştı. Jandarmanın müdahalesinde 12 mahkum yaralandı. Hastaneye sevk edilen yaralılardan üçü hayatını kaybetti.

Cezaevinin kullanılamaz hale gelmesinden dolayı bütün hükümlü ve tutukluların çevre illerdeki Ceza İnfaz Kurumlarına nakledileceği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Hatay cezaevi ölüm