Hastanede 'sessiz olun' uyarısı yapan güvenlik görevlisi öldürüldü

Esenyurt'ta acil serviste 'sessiz olun' uyarısına sinirlenen hasta yakınları, güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan'ı bıçakladı. Ağır yaralanan Okudan vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlıkta şiddet, İstanbul'da can aldı.  

Olay, akşam saatlerinde Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde meydana geldi.

DHA'nın haberine göre yakınlarının rahatsızlığı için acile gelen kişiler bağrışmaya başladı. Bunun üzerine güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan hasta yakınlarını 'sessiz olun' diyerek uyardı. Bu uyarıya sinirlenen hasta yakını Çetin Karakoğuş dışarıda bulunan motosikletten ekmek bıçağını alıp, güvenlik görevlisi Okudan'ı boynundan bıçakladı. Ağır yaralanan güvenlik görevlisinin ilk müdahalesi acil serviste yapıldı. Daha sonra özel bir hastaneye sevk edildi.

Olay sonrasında hastane bir süre kapatılırken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şüpheliler Çetin Karakoğuş ve Mazlum Bağlamacı gözaltına alınırken, olayda kullanılan bıçak da ele geçirildi.

Çetin Karakoğuş ve Mazlum Bağlamacı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAKAN KOCA'DAN TAZİYE MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından açıklama yaptı: "Sağlıkta iyi haberlerin birbirini izlediği günlerde vereceğim bu haber için son derece üzgünüm. İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi güvenlik görevlimiz Tuğrul Okudan uğradığı bıçaklı saldırı sonucu aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." (HABER MERKEZİ)