Hasta yakınları önce hemşireye sonra güvenlik görevlisine saldırdı

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde görevli hemşireye saldıran hasta yakınları, personel tarafından dışarı çıkarıldı. Hastanenin diğer kapısından giren bir hasta yakını, bu sefer de görevlilere saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hasta yakınları önce hemşireye daha sonra kendilerini dışarı çıkaran görevlilere saldırdı. Saldırı nedeniyle bir güvenlik personeli yaralandı.

ACİL SERVİSİN DİĞER KAPISINDAN GİREREK TEKRAR SALDIRDI

Madde kullanımı nedeniyle Ege Üniversitesi Hastanesi'nin acil servis bölümüne gelen bir hasta ve yakınları, yoğunluk nedeniyle görevli hemşireye saldırdı. Hastane güvenliği ile hasta yakınları arasında çıkan arbede sonrası hasta yakınları acil servisten dışarı çıkarıldı.

Daha sonra acil servisin diğer kapısından giren bir hasta yakını, bu kez de kendisini dışarı çıkaran güvenlik personeline saldırarak burnunu kırdı. Yaşanan olayın ardından hasta yakınları gözaltına alındı. Güvenlik personeline saldırıda bulunarak yaralanmasına neden olan hasta yakını ise yakalanamadı.

SES İzmir Şube Başkanı Erkan Batmaz

'SAĞLIK SİSTEMİNİN YETEMEME HALİ BİZE ŞİDDET OLARAK GERİ DÖNÜYOR'

Sağlık emekçilerine yönelik her geçen gün artan şiddet ve saldırılara dikkat çeken SES İzmir Şube Başkanı Erkan Batmaz, “Sağlık sisteminin yetememe hali sürekli bizlere şiddet olarak geri dönüyor. Kışkırtılmış sağlık sistemi ile beraber sanki bu halkın sağlık hakkına ulaşımını engelleyen bizmişiz gibi davranılıyor. Muhatap biz gibi görülüp, şiddete biz maruz kalıyoruz. Bunun ne sorumlusu ne de muhatabı biziz. Biz 7/24 sağlık hizmeti üreten sağlık emekçileriyiz. Buna rağmen tıkanan ve artık hareket bile edemeyen bir sağlık sisteminden bahsediyoruz. Bir an önce sağlık hakkını daha da ulaşılabilir hale getirmek için belli düzenlemeler yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

'ŞİDDETİN HASTANE VE PERSONEL ADI DEĞİŞİYOR, ŞİDDET DEĞİŞMİYOR'

Tekrardan koruyucu sağlık hizmetlerinin öncelenmesi gerektiğine değinen Batmaz, bunun sağlıkta şiddeti bitirebilmenin önemli adımlarından biri olduğunu ifade etti. Caydırıcı cezaların yıllardır söz verildiği gibi meclisten geçmesi gerektiğini de belirten Batmaz, sağlık emekçilerinin güvenli işyeri taleplerine dikkat çekti. Batmaz, “Bugün AVM'lere bile X-Ray'siz giremezken, hastanelerimize kesici delici aletle ellerini kollarını sağlayarak giriyorlar. Bu konuda bir önlem yok. Sadece sağlık çalışanlarının gittiği, dertlerini anlattığı il sağlık müdürlüğüne bile biz sağlık çalışanları X-Ray cihazından geçirilerek alınıyoruz. Kendi çalışanına karşı böyle önlemler alan yöneticiler, maalesef kendi çalışanlarının işyerlerindeki can güvenliğini göz ardı ediyorlar. Sağlıkta şiddete bakış açılarını ve niyetlerini bizlere göstermiş oluyorlar. Bu noktada sağlıkta şiddetin her gün hastane ve personel adı değişiyor. Ancak şiddet değişmiyor. Artık adımların atılması gerekiyor” dedi. (DUVAR)