Hassa’da çobanları kurtarmaya giden belediye ekibi karda mahsur kaldı

Hatay Hassa'da 300 küçükbaş hayvan ile karda mahsur kalan yedi çobanı kurtarmaya giden belediye ekiplerinin aracı arızalanınca yolda kaldı. Yapılan çalışmayla mahsur kalan herkes kurtarıldı.

Hassa'da kar yağışı nedeniyle bazı ahırların çatıları çöktü.
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın Hassa ilçesinde 1,5 metre kalınlıkta kara yakalanan yedi çoban ve beraberindeki 300 küçükbaş hayvan saatlerce mahsur kaldı, donma tehlikesi yaşadı.

Çobanları kurtarmaya giden Hatay Büyükşehir Belediyesi aracı da yolda arızalanınca içindeki beş kişi de yolda mahsur kaldı. AFAD, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hassa Belediyesi ekiplerinin yürüttüğü yol açma çalışmalarıyla mahsur kalan herkes kurtarıldı.

BELEDİYE BAŞKANI DA GEÇEMEDİ

Kurtarma olayını anlatan Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, şunları söyledi: “7 çobanımız ile 300 küçükbaş hayvanımız mahsur kalınca, bölgeye kurtarmak üzere giden Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerini taşıyan araç arızalandı, onlar da mahsur kaldı. Bunun üzerine ben kendi aracımla, Zeytinova’dan Karacören’e doğru yola çıktım. 1,5 kilometre yol aldıktan sonra gördüm ki, ben de kendi aracımla bölgeye geçemeyeceğim. Dozerin izinden gittim ancak olmadı. Bunun üzerine Dörtyol üzerinden ikinci dozer bölgeye gitti. Ben de Aktepe üzerinden dönmek zorunda kaldım. Sonuçta kurtarma ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi personeli ile çobanlara ulaştı.”

Hassa'da yıkılan elektrik direği

HASSA’YA SON 50 YILIN EN YOĞUN KARI YAĞDI

Hassa’ya son 50 yılın en fazla karı bu sene yağdı. Bir haftadır süren yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik direkleri söküldü, fabrika çatısı, ahırlar çöktü, onlarca hayvanlar telef oldu. Hassa’da yaşayanların kardan dolayı ciddi zararları olduğunu söyleyen CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, meclise soru önergesi vererek, Hassa’nın afet bölgesi ilan edilmesini ve çiftçilerin desteklemesini istedi.

ELEKTRİK DİREKLERİ DEVRİLDİ

Önergede, 18 Ocak 2022 tarihinden başlayarak bugüne kadar devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle Hassa’da elektrik direklerinin devrildiğini, yerleşim yerleri ve işletmelere su verilemediğini, birçok yerde ahırların çöktüğünü ve zeytin ağaçlarının  zarar gördüğünü, çilek seralarının yıkıldığını kaydeden Tokdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılması istemiyle şu soruları sordu: “Hassa’da çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için akaryakıt desteği sağlanması, fatura ödemelerinin ertelenmesi, tarım kredi kooperatifine veya bankalara olan borçlarının ertelenmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır? Hassa’nın Afet Bölgesi ilan edip, vatandaşlarımızın zararlarının karşılanmasını konusunda bir çalışmanız var mıdır?”