Haşdi Şabi, Yeşil Bölge'ye baskın düzenledi

Irak'ta, milis gücü Haşdi Şabi, tutuklanan bir komutanının serbest bırakılması talebiyle hükümet binaları ve diplomatik misyonların bulunduğu Yeşil Bölge'yi bastı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ın başkenti Bağdat'ta, milis gücü Haşdi Şabi'ye bağlı güçlerin hükümet binaları ve yabancı ülke temsilciliklerin bulunduğu Yeşil Bölge'ye baskın düzenledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Yeşil Bölge'yı basan Haşdi Şabi güçleri, kapılardaki giriş-çıkışları kontrol etmeye başladı.

Milislerin, hükümet güçlerinin bu sabah tutukladığı Haşdi Şabi Enbar Komutanı Kasım Muslih'in serbest bırakmasını istediği ifade edildi.

Haşdi Şabi'ye bağlı sosyal medya gruplarından da baskın anına dair görüntüler paylaşıldı.

Milis güçlerden Asayib Ehlilhak Örgütü lideri Kays Hazali de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Muslih'in serbest bırakılarak Haşdi Şabi Emniyeti Gücü'ne teslim edilmesini istedi.

Irak hükümetine bağlı bir güç, gün içinde Haşdi Şabi komutanlarından Muslih'i tutuklamıştı.

Kasım Muslih’in, Kerbela’da sivil aktivistlere yönelik suikast eylemleri ve ülkenin batısında ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad Askeri Üssü’ne yapılan roket saldırılarından sorumlu olduğu iddia ediliyor.

Irak Yüksek Yargı Konseyi de, “terör suçundan” dolayı Muslih hakkında tutuklanasına karar vermişti.

HAŞDİ ŞABİ KOMUTANI, ÖZEL İSTİHBARAT KOMİTESİ'NE TESLİM EDİLDİ

Haşdi Şabi Enbar Komutanı Kasım Muslih'i, baskının ardından hükümet tarafından Haşdi Şabi Emniyet Gücü'nün de içinde bulunduğu özel askeri ve güvenlik istihbarat komitesine teslim edildi.

Haşdi Şabi’ye bağlı milisler, Yeşil Bölge’nin tüm kapılarının kontrolünü elinde tutuyor. Milis gücüne bağlı silahlı grupların bir bölümü de bölge içerisinde bulunuyor.

Milislerin Başbakanlık ve diğer bazı hükümet binalarını da kuşatma altında tuttuğu ifade ediliyor. (BAĞDAT/AA)