Hasankeyf'te 'AK Parti'yi sıfırladılar' diyerek istifa etti

Hasankeyf AK Parti ilçe teşkilatında yer alan yöneticilerin aile şirketi kurduklarını söyleyen Meclis Üyesi Abdullah Tarhan, "AK Parti'yi sıfırladılar" diyerek partiden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

DUVAR - Hasankeyf Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Tarhan partisinde bulunan ilçe yöneticisi akrabalarının işe alındığını belirterek Hasankeyfli gençlerden özür dileyerek partisinden istifa etti.

Yaptığı yazılı açıklama ile AK Parti'den istifa ettiği duyuran Tarhan, açıklama ile birlikte ıslak imzalı metni de gazetecilerle paylaştı. Mektubunda ilçe yönetiminin akrabalarını belediyede işe aldığını söyleyen Tarhan, 'AK Parti'yi sıfırladılar' ifadelerini kullandı.

'HASANKEYFLİNİN BİR KARIŞ TOPRAĞI YOK'

Hasankeyf AK Parti ilçe teşkilatında yer alan yöneticilerin adeta aile şirketi kurduklarını dile getiren Tarhan, ilçeye ayrılan bütün kadroların aile fertleri arasında dağıtıldığını vurguladı. Yaşanılanların il başkanlığına ve milletvekillerine de anlattığını dile getiren Tarhan mektubunda, "Son zamanlarda AK Partili belediye başkanımız ve AK Parti ilçe başkanımız aile şirketi kurup ilçeye gelen kadrolar olsun, iş olsun bunlar ‘Bu kardeşim, bu amcamın oğlu, bu yeğenimdir’ diyerek hepsini işe yerleştirmişler. Bu da hem seçmenlerde hem de vatandaşlar arasında büyük bir rahatsızlık yaratmıştır. AK Partiyi sıfır hale getirmişlerdir. Hasankeyf’te yeni yerleşim yerine geldik hiçbir Hasankeyflinin bir karış toprağı yok. 450-500’e yakın gencimiz işsiz güçsüz olurken bu yöneticilerimiz akrabalarını, kardeşlerini yeğenlerini işe yerleştirmişlerdir. Bunu defalarca sayın milletvekilimize, il başkanımıza, İl koordinatörümüze ve bölge koordinatörümüze defalarca durumu söylememe rağmen bu duruma müdahale etmemişlerdir" ifadelerini kullandı.

'GENÇLERDEN ÖZÜR DİLERİM'

İstifa mektubu "Cumhurbaşkanımızın partisini böyle olumsuz şeylerle küçük düşüren Batman yönetiminden yani AK Parti'den istifa etmiş bulunmaktayım. Bu günden sonra Hasankeyfli hemşehrilerim ve gençlerimizin yanında olacağım. Bu güne kadar bu olaylardan dolayı partiden ayrılmadığımdan dolayı gençlerimizden özür dilerim" ifadelerini kullandı.

Etiketler Hasankeyf AK Parti