Hasan Saltık, Kardeş Türküler'in Mirkut klibine kanal arıyor: Dün gibi...

Sene 2004, Kardeş Türküler'in Mirkut klibine kanal arayan Kalan Müzik ilan yayınlıyor: Kültürel birikimimize sahip çıkmak isteyenlere duyrulur...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye müzik tarihinin en önemli gruplarından Kardeş Türküler'in albümlerini yayınlayan Kalan Müzik'in sahibi Hasan Saltık, 2004 yılında verdiği ilanda televizyon kanallarının Kürtçe müziğe yaklaşımını ironik bir şekilde eleştirmişti.

'VİDEO KLİP YAYINLAYACAK TELEVİZYON KANALI ARANIYOR'

2002 yılında dinleyici karşısına çıkan Hemâvâz albümünde yer alan Mirkut, Kürt müziği için önemli bir yerde duruyor. Geçtiğimiz yıllarda Şivan Perwer'in de seslendirdiği şarkı için klip çeken Kalan Müzik, dönemin politik atmosferinde ötekileştirildi. "Video klip yayınlayacak televizyon kanalı aranıyor" başlığıyla verilen ilanda, "AB uyum süreci için yapılan yasal değişikliklere uygun, RTÜK'ün istediği koşulları taşıyan (Türkçe altyazı) video klibi yayınlayacak televizyon kanalı aranmaktadır" denildi.

Kardeş Türküler'in "Mirkut" adlı Kürtçe şarkısına çekilen klibin kısa bir süre sonra uluslararası televizyon kanallarında yayınlanmadan önce Türkiye'de yayınlanması istenilen ilanda, "Kültürel birikimimize sahip çıkmak isteyenlere duyrulur" ifadelerini kullanmıştı. 

'HOŞÇAKAL ABİ...'

Kardeş Türküler üyesi Ayhan Akkaya, Saltık'ın vefatının ardından yaptığı paylaşımda, "Birlikte tarihe çok not düştük. 2004 yılında verdiğin bu ilan dün gibi aklımda.. Hoşçakal abi.. Devrin daim olsun..." diyerek o günleri andı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)