Hasan Eflatun Akay’dan yeni şarkı: ‘The Rain’

Hasan Eflatun Akay'ın yeni şarkısı "The Rain" dinleyicilerle buluştu. Şarkının sözleri ve bestesi Akay'a ait.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzisyen ve sinema/tiyatro oyuncusu Hasan Eflatun Akay, yeni şarkısı "The Rain"i yayınladı. Şarkının sözleri ve bestesi Akay'a ait. Daha çok elektronik tarzda üretimlerde bulunan Akay'ın yeni şarkısı, eski hip hop ve caz tınılarının harmanlanarak modernize edilmiş bir formda. 

Oyunculuk eğitimi alan Akay, şu sıralar daha çok müzik alanında çalışmalar yapıyor. Sanatçı kendisini, “Müziğin benim hayatımda hep bir yeri vardı. Ama içinde bu kadar kendimi bulacağımı bilmiyordum. Hatta müzik üretmenin parametrelerinden ve kurallı yapısından çekindiğim için elimi müzik aletlerine uzatmaktan bile kaçınıyordum. Hatırlayabildiğim kadarıyla 16 yaşından sonra kulaklıksız bir yerden bir yere gidemediğimi fark ettim. Sonra bir gitarım oldu ve her şey değişti…" diyerek anlatıyor. 

Akay sözlerine şöyle devam etti: "Zaman ilerledikçe de kendi müziğimin prodüksiyonuna yönelmeye başladım. Enstrümanlarımla daha çok vakit geçirmeye ve daha farklı tarzlarda şarkılar dinleyerek müziğe daha çok dalmış oldum. Hayatım boyunca kendimi bir tiyatrocu/oyuncu olarak hayal ediyordum. Ama müziğe yönelmeye başladıktan sonra başka bir ben daha keşfettim. Sanırım, her sanat dalında, ama özellikle müzikte, esas olarak “hikaye anlatıcılığı” kısmı ilgimi çekiyor.”