Hapisteki Yazarlar Günü'nde Demirtaş etkinliği: Yazarlar 'Leylan'ı okudu

15 Kasım Hapisteki Yazarlar Günü'nde yazarlar, cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın kitabı "Leylan"ı okudu. Program sosyal medyadan yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazarlar, 15 Kasım Hapisteki Yazarlar Günü nedeniyle cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın romanı "Leylan"ı okudu. 

Dipnot Yayınevi'nin düzenlediği program sosyal medyadan da yayınlandı.

Programa Ercan Kesal, Ayşegül Devecioğlu, Akif Kurtuluş, Gaye Boralıoğlu, Niyazi Zorlu, Behçet Çelik, Aslı Tohumcu, Burhan Sönmez, Mehtap Ceyran, Murat Uyurkulak, Figen Şakacı, Semih Gümüş, Nurhan Suerdem, Şeyhmus Diken, Pelin Buzluk, Gökçer Tahincioğlu, Anıl Mert Özsoy ve Ümit Kıvanç katıldı.



Yayınevinden yapılan açıklamada, "Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) dünya genelinde tutuklu, tehdit altında ya da mağdur durumda olan yazar, çevirmen, yayıncı ve gazetecilere dikkat çekmek için 1981 yılında 15 Kasım’ı Hapisteki Yazarlar Günü olarak ilan etti. Hapisteki Yazarlar Günü, aynı zamanda, gerçekleri dillendirdikleri için özgürlükleri ellerinden alınan yazarlarla dayanışma içinde olmayı, bu yönde enternasyonal bir tavır sergilemeyi amaçlayan bir gün. Muhalif yazarların, gazetecilerin, yayıncıların susturulamayacağını söylediğimiz bir gün. Ülkemizdeyse, çeşitli anti-demokratik uygulamaların bir parçası olarak dört duvar arasında tutulan Selahattin Demirtaş, Osman Kavala, Ahmet Altan, Gültan Kışanak, Figen Yüksekdağ, İlhan Sami Çomak ve İdris Baluken’in şahsında, düşüncelerinden ve yazdıklarından dolayı tutuklu bulunan herkesin bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını diliyoruz. Bugün Selahattin Demirtaş’ın Leylan kitabından bölümler okuyarak dayanışma sergileyen yazar dostlarımıza Dipnot Yayınları adına teşekkür ederiz" denildi. (HABER MERKEZİ)