Hapishanede uyuşturucu ve silah bulundu, gardiyanlar gözaltına alındı

Ekvador'da iki hapishanede yapılan aramalarda uyuşturucu, ateşli silah ve patlayıcı bulunması üzerine ikisi gardiyan toplam dokuz hapishane personeli gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hapishanelerde yaşanan çatışmaların en az 31 kişinin ölümüne sebep olduğu Güney Amerika ülkesi Ekvador'da iki hapishanede yapılan incelemelerde yasaklı uyuşturucular ve silahlar ele geçirildi. İki gardiyan ve yedi hapishane personeli gözaltına alındı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Ekvador Başsavcılığı, 4 Ağustos Cuma günü açıklama yaparak, Guayaquil'de ülkenin en tehlikeli hapishanelerinden biri olarak değerlendirilen Penitenciaria del Litoral'in de aralarında olduğu iki hapishanede arama ve inceleme yapıldığını, hapishanelerdeki ofislerde yasaklı uyuşturucular ve silahlar bulunduğunu söyledi. X (Twitter) hesabından açıklama yapan Başsavcılık, aramalar sırasında uyuşturucu, ateşli silah, patlayıcı ve başka mühimmatların bulunduğunu duyurdu.

BİR HAPİSHANEDE 31 KİŞİ ÖLDÜ, OLAĞANÜSTÜ HÂL İLAN EDİLDİ

Ekvador Başsavcılığı, iki gardiyan, beş hapishane yöneticisi ve diğer iki hapishane çalışanının uyuşturucu ile bağlantılı suçlardan gözaltına alındığını açıklarken, SNAI hapishane ajansı, hapishanelerde 'bir dizi yasaklı nesnenin' bulunduğunu yazdı. 

Ülkedeki hapishanelerde temmuz ayında şiddet olayları ve çatışmalar yaşanmış, Guayaquil'deki bir hapishanede çeteler arasında çıkan çatışmada en az 31 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso bunun üzerine 25 Temmuz'da hapishanelerde 'olağanüstü hâl' ilan etmişti. (DIŞ HABERLER)