Hank Azaria, The Simpsons'daki Apu karakterini seslendirdiği için özür diledi

Oyuncu Hank Azaria, 30 yıl boyunca The Simpsons dizisinde Apu karakterini seslendirdiği için özür diledi: 'Bir parçam bu ülkedeki her Hintliye gidip bizzat özür dilemem gerektiğini düşünüyor.'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dax Shepherd'ın Armchair Expert isimli podcastine konuk olan oyuncu Hank Azaria, 30 yıl boyunca The Simpsons'daki Hintli karakter Apu'yu canlandırmasına dair konuştu. Azaria, Apu karakterini seslendirdiği için özür diledi. 

 

Independent Türkçe'nin haberine göre, bir beyazın Hintli bir karakteri seslendirmesinin olası sonuçlarına dair kendini eğitmek için adımlar attığını belirten oyuncu, "Oğlumun okulunda, oradaki Hintli çocuklarla konuşuyordum çünkü onların görüşlerini almak istiyordum" dedi.

'BİR PARÇAM ÜLKEDEKİ HER HİNTLİYE GİDİP ÖZÜR DİLEMEM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR'

Azaria konuşmasına, "17 yaşında bir çocuk The Simpsons'ı hiç izlememiş olsa da Apu'nun ne anlama geldiğini biliyordu. Gelinen noktada Apu neredeyse bir hakaret. O çocuğun tek bildiği bu ülkede kendi halkının birçok kişiye nasıl yansıtıldığı ve birçok kişi tarafından nasıl görüldüğüydü. Bu önemli. Bunun bu hale gelmesindeki rolüm yüzünden ve bir parçası olduğum için özür dilerim. Bir parçam bu ülkedeki her Hintliye gidip bizzat özür dilemem gerektiğini düşünüyor. Ve bazen diliyorum da" ifadelerini kullanarak devam etti. 

Apu Nahasapeemapetilon karakteri, Güney Asya halkları hakkındaki zararlı basmakalıp klişeleri sürdürmekle suçlandı. Karakter 2016'da diziden kaldırıldı. Apu, yalnızca ara sıra görülen, arka plandaki bir karakter haline geldi.

Geçen yıl The Simpsons dizisinde beyaz oyuncuların beyaz olmayan karakterleri artık seslendirmeyeceği duyuruldu.