Hamburg'da kiliseye silahlı saldırı: 8 kişi hayatını kaybetti

Almanya'nın Hamburg kentinde Yehova Şahitleri'ne ait bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda sekiz kişi yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Hamburg kentindeki bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda sekiz kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ağır yaralandı. 

Reuters'ın haberine göre, saldırıyla ilgili açıklama yapan Hamburg polisi, hayatını kaybedenler arasında silahlı saldırganın da olduğunu açıkladı.

'TERÖR SALDIRISINA İŞARET EDEN BİR BULGU YOK'

AA'nın aktardığına göre, Hamburg'un Grossborstel semtinde bulunan Yehova Şahitleri'ne ait kilisedeki saldırıyla ilgili bugün düzenlenen basın toplantısında savcılık, polis ve Eyalet İçişleri Bakanlığı kamuoyunu bilgilendirdi. Basın toplantısında, saldırıyı kilisenin eski üyesi 35 yaşındaki Philipp F.'nin gerçekleştirdiği belirtildi.

Silahlı saldırıyı 'cinayet serisi' olarak nitelendiren Hamburg İçişleri Senatörü Andy Grote, "Bu büyüklükte bir saldırıyı, böyle bir olayı daha önce hiç yaşamamıştık. Bu, şehrimizin yakın tarihinin en kötü suçu" dedi.

Saldırıyı yarı otomatik silahla gerçekleştirdikten sonra yaşamına son veren Philipp F.'nin, Yehova Şahitleri Hamburg Cemaati'nin eski bir üyesi olduğu ve 1.5 yıl önce kendi isteğiyle cemaatten ayrıldığı bilgisi paylaşıldı. İncelemenin sürdüğü ancak şu ana kadar elde edilen delillerin arasında olayın terör saldırısı olduğunu gösteren bir bulgunun yer almadığı da kaydedildi.

Saldırıdan sonra basına yansıyan haberlerde Yehova Şahitleri'ne ait kilisedeki katliamı güvenlik çevrelerinin "öfkeden kaynaklanan" bir saldırı olarak değerlendirdiği bilgisi paylaşılmış, Almanya'nın Der Spiegel dergisi ise 30-40 yaşlarında olduğu tahmin edilen saldırganın Yehova Şahitlerinin eski bir üyesi olduğu ihtimali üzerinde durulduğunu yazmıştı. 

Polisin açıklamasında özel çevik kuvvet biriminin 3 katlı kiliseye girdiği esnada bir el silah sesi duyulduğu, saldırıyı gerçekleştiren kişinin de ölenlerin arasında olabileceği ifade edilmişti. (HABER MERKEZİ)