Hamas'tan İsrail Savunma Bakanı'na 'Sinvar' yanıtı: İçi boş bir tehdit

İsrail ordusu, Kassam Tugayları lideri Deif'in Gazze'deki evine düzenlenen baskının ardından evin patlatıldığını ileri sürdü. Hamas'tan Yoav Gallant'ın Sinvar ile ilgili açıklamasına yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları lideri Muhammed Deif'in Gazze'nin güneyindeki evine İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından baskın yapıldığı ileri sürüldü.

The Jerusalem Post'un haberine göre, IDF'nin 7'nci Tugayı, eve yapılan baskında Deif'e ait olduğu iddia edilen, İbranice ve Arapça düzenlenmiş kimlik kartı buldu. Haberde, Deif'in çocuklarının isimlerinin ve doğum tarihlerinin olduğu bir belgenin de evde yapılan aramalarda ele geçirildiği öne sürüldü. Baskının dün gerçekleştiği belirtilen ve söz konusu kimliğin fotoğrafının paylaşıldığı haberde, İsrail askerlerinin bölgede incelemeler yaptıktan sonra evi 'kontrollü bir patlamayla yıktığı' ifade edildi. Gazetenin haberinde, Deif'in şimdiye kadar yedi suikast girişiminden kurtulduğu, bunların bazılarında ciddi yara aldığı kaydedildi.

KASSAM TUGAYLARI: SALDIRILARDA İSRAİL ASKERLERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada ise Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde İsrail askerlerini hedef alan saldırılar düzenlendiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Kassam Tugayları'ndan 22 Aralık Cuma günü yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde beş İsrail askerinin hedef alındığı, saldırı sonucu askerlerden ölen ve yaralananlar olduğu belirtildi. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde de bir grup İsrail askerine yönelik bombalı saldırı düzenlendiği ve ardından çatışmaya girildiği aktarılan açıklamada, bu çatışmada da İsrail askerleri arasında ölü ve yaralılar bulunduğu kaydedildi.

Kassam Tugayları'ndan yapılan diğer bir açıklamada da Han Yunus'un el-Mehatta bölgesinde İsrail ordusuna ait personel taşıyan bir askeri aracın füzeyle hedef alındığı ifade edildi.

HAMAS'TAN İSRAİL SAVUNMA BAKANI'NA YANIT

Öte yandan, Hamas da İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Gazze'deki Hamas lideri Yahya Sinvar ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Hamas'ın açıklamasında, Bakan Galant'ın 'direnişin liderlerini öldürmeye yakın oldukları' yönündeki açıklamalarının hayali başarıları pazarlamada kullandığı içi boş bir tehdit olduğu ifade edilerek, "Bu tehditler, sivilleri öldürmekten ve sivil yapıları yıkmaktan başka Gazze'de hiçbir hedefi gerçekleştiremeyen Galant'ın sefil başarısızlığının bir ifadesidir" denildi.

Galant, daha önce İsrail ordu radyosunun Facebook sayfasında yer alan açıklamasında, 'Hamas'ın Gazze'deki lideri Sinvar'ın yakında İsrail ordusunun tüfekleriyle karşılaşacağını' kaydetmişti. (DIŞ HABERLER)