Hamas'ın Siyasi Büro Şefliği'ne yeniden Heniyye seçildi

Filistinli İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Büro Şefliği'ne, yeniden İsmail Heniyye seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son 2  yıldır sürgünde yaşayan İslami Direniş Hareketi Hamas'ın lideri İsmail Heniyye, Filistinli örgütün siyasi büro şefi olarak ikinci kez seçildi.

AA'nın haberine göre, üç bölgenin (Gazze Şeridi, Batı Şeria ve yurtdışı) sorumlularının seçiminin ardından Genel Şura Konseyi bugün 2021-2025 siyasi büro şefliği için isim belirlemek üzere toplandı.

Konsey, Halid Meşal'in seçimlerden özrünü sunarak çekilmesinin ardından rakibi olmayan Heniyye'yi oy birliğiyle siyasi büronun 4 yıl sürecek ikinci dönem başkanlığı için seçti.

Heniyye, Hamas'ın Gazze,  İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve diasporadaki siyasi faaliyetlerini büyük ölçüde Gazze dışından kontrol ediyor ve son iki yıldır zamanını Türkiye ile Katar arasında bölüyor.  

58 yaşındaki Heniyye, 2004 yılında bir İsrail hava saldırısında öldürülmeden önce Gazze'de Hamas'ın kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in sağ koluydu. 

Heniyye, ilk kez Hamas'ın Siyasi Büro Başkanlığı için Mayıs 2017'de yapılan seçimde Halid Meşal'in yerine seçilmişti.

İsmail Heniyye, Ekim 2006'da konvoyunu, Mayıs 2007'de ise evini hedef alan İsrail'in füze saldırısından sağ kurtulmuştu. (AA)