Hamas, 3 rehinenin görüntüsünü yayınladı

Hamas, Gazze'de rehin tutulan üç İsrailli rehinenin görüntüsünü paylaşarak 'akıbetleri hakkında bugün bilgi verileceğini' bildirdi. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Tel Aviv'de protesto edildi.

Fotoğraf: Ynet
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 101'inci gününde devam ederken, Hamas, Gazze'de rehin tutulan üç İsraillinin görüntülerini yayınladı. Tarihi belirtilmeyen 37 saniyelik videoda, rehineler, İsrail hükümetine çağrıda bulunarak Hamas'a saldırılarını durdurmalarını ve kendilerinin serbest bırakılmasını sağlamalarını istedi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, yayınlanan videoda 26 yaşındaki Noa Argamani, 53 yaşındaki Yossi Sharabi ve 38 yaşındaki Itai Svirsky yer aldı. Hamas'ın paylaştığı video, "Akıbetleri hakkında sizi yarın bilgilendireceğiz" ifadeleriyle son buldu. 

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından Noa Argamani'nin uluslararası yayınlara ve sosyal medyaya Gazze sınırı yakınındaki müzik festivalinden motosikletle kaçırılma anının görüntüleri yansımış, Çin'in Tel Aviv Büyükelçiliği, Pekin doğumlu Çinli-İsrailli kadının rehin alındığını doğrulamıştı.

KASSAM TUGAYLARI: ATEŞKESTEN ÖNCE MÜZAKERE MANASIZ

Hamas, 14 Ocak Pazar günü yaptığı bir başka açıklamada da İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına işaret ederek bazı rehinelerle iletişimlerinin kesildiğini ve bu kişilerin ölmüş olabileceğini söylemişti. Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde de aynı gün yaptığı açıklamada, "Ateşkesten önce rehinelerin serbest bırakılması için anlaşma müzakeresinde bulunmak manasız" ifadelerini kullanmıştı. 

Öte yandan, İsrail'in Ynet haber sitesinin aktardığına göre, Hamas, üç rehinenin görüntülerini, Tel Aviv kentinde, İsraillilerin rehin alınmasının 100'üncü günü dolayısıyla yapılan 24 saatlik eylemden iki saat sonra yayınladı. Söz konusu eylem sırasında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise protestolarla karşılandı.

CUMHURBAŞKANI HERZOG'A PROTESTO

The Times of Israel haber sitesinin aktardığına göre, dün Tel Aviv'de İsrailli rehinelerin serbest bırakılması çağrısıyla yapılan eylemde Cumhurbaşkanı Herzog da bir konuşma yaptı. Rehinelerle ilgili uluslararası farkındalık çağrısında bulunan Isaac Herzog'un konuşması, eyleme katılan kişilerin "Şimdi, şimdi" sloganlarıyla bölündü.

Herzog, "Yüz günlük izolasyon... Aralarında bebeklerin, çocukların, yaşlıların, kadın ve erkeklerin, yaralı ve hastaların olduğu rehinelerin alçak Hamas teröristleri tarafından tutulduğu yüz gün" diye konuştu. Rehinelere seslenen Herzog, "Sizden vazgeçmiyoruz, sizi unutmadık. İsrail'de ve dünyanın dört bir yanında hepimiz sizi evinize geri getirmek için 7/24 çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Fakat Herzog'un konuşması sloganlar ve yuhalamalarla bölündü. Kalabalıktan konuşmasına devam edebilmek için izin isteyen Cumhurbaşkanı, ardından İngilizce konuşmaya başlayarak "Rehinelerin yanında durma" çağrısı yaptı.

BEYAZ SARAY: BU GEÇİŞİN ZAMANI GELDİ

Öte yandan, ABD'den yapılan bir açıklamada İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki askeri harekatının şiddetini azaltmasının zamanının geldiği ifade edildi. CBS televizyon kanalına konuşan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, ABD'nin İsrail ile Gazze'de 'düşük şiddetli operasyonlara geçiş yapma' konusunda konuştuğunu anlattı. Kirby, "Bu geçiş için doğru zaman olduğuna inanıyoruz. Onlarla bunu yapmalarıyla ilgili konuşuyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)