Hamaney: Ruhani döneminde Batı'ya güvenin sonuç vermediği ortaya çıktı

İran'ın ruhani lideri Hamaney, Viyana'da devam eden müzakerelerde ABD'nin 'inatçı taleplerini kabul etmeyeceklerini' söyledi. Hamaney, "Batı'ya güvenin sonuç vermediği ortaya çıktı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da görev süresi bir hafta sonra sona erecek olan Cumhurbaşkanı Ruhani ve Bakanlar Kurulu üyeleri ile bir araya gelen ruhani lider Ayetullah Ali Hamaney, Batı'yla ilişkiler ve nükleer anlaşmaya dair açıklamalarda bulundu. Hamaney, Ruhani hükümeti döneminde 'Batı'ya güvenin sonuç vermediğinin ortaya çıktığını ve yeni hükümetin bu tecrübeden yararlanması gerektiğini' söyledi. 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da devam eden nükleer anlaşma müzakerelerinde ise Washington'un 'inatçı taleplerini kabul etmeyeceklerini' belirten Hamaney, "ABD'ye anlaşmayı bir daha ihlal etmeyeceğinize dair güvence verin deniliyor, ABD bunu kabul etmiyor ve güvence vermiyor" ifadelerini kullandı. İran'ın ruhani lideri, "Amerikalılar tamamen korkakça davrandı" dedi. 

Hamaney, şöyle konuştu: "ABD'liler bu müzakerelerde inatçı tavırlarını güçlü bir şekilde sürdürdüler ve bir adım dahi öne gelmediler. Amerikalılar yaptırımları kaldıracaklarına söz veriyorlar ancak kaldırmıyorlar. Bununla da yetinmiyorlar ve anlaşmaya daha sonra yeni mevzuların konuşulması ile ilgili bir cümlenin eklenmesini şart koşuyorlar." (AA/DIŞ HABERLER)