Haluk Levent'ten Saros çağrısı: Hukuksuzluğu durdurun

Saros Körfezi'nde inşaatına devam edilen FSRU Doğalgaz Limanı ve Kara Boru Hattı’na karşı dün yapılan eyleme sanatçılar da destek verdi. Bölgede destek konseri veren Haluk Levent, “Bu hukuksuzluğu durdurun” çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne'nin Saros Körfezi’nde BOTAŞ tarafından aksi yöndeki raporlara rağmen devam eden FSRU Doğalgaz Limanı ve Kara Boru Hattı inşaatına dün yapılan eylemle tepki gösterildi.

Üç ayrı bilirkişi heyetinin bilime ve mevzuata aykırı bulduğu ÇED olumlu kararına rağmen devam eden inşaata karşı mücadeleye destek çağrısı yapan siyasiler ve sanatçılar da eyleme katıldı. Eyleme katılan ve bir konser veren sanatçı Haluk Levent “17 yıl önce bu topraklarda Trans Trakya projesi başlatılmıştı. Buraya gelmiştim ve 12 saatlik bir konser vermiştim. Halkın ilgisi ve tepkisi ile proje iptal edilmişti. Bugün ise bir liman projesi var. Bölgenin tüm STK’ları ve çevre dernekleri yıllardır hukuksuz bir şekilde gelişen olaylara karşı mücadele veriyorlar. Kalbimle yanlarındayım” dedi.

SAROS KÖRFEZİ YOK EDİLMESİN

Birgün gazetesine açıklama yapan Levent, “Bu hukuksuzluğu durdurun” diyerek şöyle konuştu: “Saros Körfezi yok olmasın, yok edilmesin. Çevre Bakanlığı’nın bizzat koruma altına aldığı bölgeler şirketler tarafından bizzat yağmalanıyor. Sadede Çevre Bakanlığı’nın değil Adalet Bakanlığı’nın da konuya el atması gerekiyor. Buradan her iki bakanımıza da sesleniyorum. Vatan sadece toprak değil üzerindeki zengin doğadır.” 

165 BİN DİLEKÇE VERİLDİ

2018’den bu yana inşaatın durdurulması için mücadele yürüten Saros Gönüllüleri ise bölgedeki tahribatına devam eden şirkete karşı 165 bin imza topladı. Saros Gönüllüleri’ne destek vermek için açıklamaya CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç de katıldı.