Halk ozanı Muhlis Akarsu adına yapılan kültürevi açıldı

MESAM'ın girişimi sonucu yapımı tamamlanan Muhlis Akarsu Kültürevi'nin açılışı yapıldı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal etkinlikleri sırasında Madımak Oteli’nde katledilen Sivaslı halk ozanı Muhlis Akarsu adına, Kangal ilçesine bağlı Minarekaya köyünde yapılan Muhlis Akarsu Kültürevi açıldı. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Milletvekilleri Mürsel Alban, Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Kadim Durmaz, Ulaş Karasu, MESAM Başkanı Recep Ergül ile MESAM üyesi yaklaşık 200 ozan ve sanatçı katıldı.

DHA'nın aktardığına göre, açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bu saldırı bilin ki bu toprakları var eden, bu topraklarda birlikte yaşamamızı sağlayan, geçmişten günümüze barış ve kardeşlik kültürümüze yapılan bir saldırıdır" dedi. 

'MUHLİS AKARSU, BİZİM ONURUMUZ VE ŞEREFİMİZDİR'

MESAM Başkanı Recep Ergül ise, "Muhlis Akarsu için yapılan bu kültürevini tamamlanmadan bırakmak bizim toplumumuzun ayıbı olurdu. Çünkü Muhlis Akarsu bizim onurumuz ve şerefimizdir. Bu kültür evini biz inşa ettik, sahip çıkacak olan ise sizlersiniz. Biz her sene burada olacağız. İçerisini de doldurmamız lazım. Açılışa katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)