Halk Ekmek'e yüzde 25 zam

İstabul'da 1 TL'dan satılan Halk Ekmek için yüzde 25 zam kararı alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da artan un ve enerji maliyetleri gerekçesiyle Halk ekmek'e yüzde 25 zam yapıldı. En son 20202 Eylül'de yüzde 33 zamlanan ve 1 TL'ye çıkan halk Ekmek'te normal ekmek 1.25 TL'den satılacak. 

Haberglobal.com.tr'den Gamze Bal'a konuşan İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, "Artan un ve enerji maliyetleri karşısında bu zam kaçınılmazdı. Sadece un fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 50'yi buldu.Bu yıl kuraklıktan dolayı buğday rekoltesinde ciddi bir düşüş var. Kurdaki artışlarla birlikte ithalat maliyeti de yükselecek. Elektrik ve doğalgazdaki artışlar, işçilik maliyetleri ve ağır vergi yükleri zorlayınca fiyatlarda düzenleme yapmak zorunda kaldık" dedi. 

İTO DA EKMEĞE YÜZDE 25 ZAM TALEP EDECEK

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, ağustos ayının ikinci perşembesi toplanacak İTO Meclis Komisyonu'na İstanbul'da şu an 220 gramı 2 TL'den satılan ekmeğin 2.5 TL olmasını teklif edeceklerini söyledi. Demir de gerekçe olarak un fiyatındaki artışı gösterdi.