Halk Ekmek büfesi işleten Aslan: Belediye yüzünden iş yapamıyorum

Üsküdar'da Halk Ekmek büfesi işleten Rıfat Aslan'ın belediye önce elektriğini kesti sonra da önünde kazı çalışması başlattı. Aslan, "Zararım büyük, dayanacak gücüm kalmadı, kapatacağım" dedi.

Fotoğraf: Sözcü Gazetesi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Üsküdar'da İBB'nin şehit yakınları, gazi ve engellilerine tahsis ettiği Halk Ekmek büfelerinden birini işleten Rıfat Aslan, belediyenin önce elektriğini kesmesi sonrasında da kazı çalışması başlatması nedeniyle satış yapamıyor. 

'KİMSE GELİP HALİMİ SORMUYOR'

Sözcü Gazetesi'nden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre, AK Partili Üsküdar Belediyesi, dokuz aydır büfenin elektriğini bağlamıyor. Kış soğuğunda elektriksiz kalan Aslan, belediyenin büfe önünde kazı çalışması yapması nedeniyle iyice zor duruma düştü. İnsanların ekmek almak için gelemediğini söyleyen Aslan, "Büfe için bana önce ‘yaya geçidine engel teşkil ediyor' dediler. Hatta bu yüzden yerimi bile değiştirmek istediler. Ardından da cadde boyunca sıra sıra elektrik panoları koydular. O nedenle de büfenin etrafını kazdılar. Oraya elektrik veriyorlar. Biraz ötede elektrik var, bende yok. Ben bu soğuk kış günü kendi imkanlarımla minik bir tüp ile ısınmaya çalışıyorum. Kimse gelip halimi sormuyor. Üsküdar Belediyesi'nden de bir dönüş yok. Bariyerlerle önümü kapattılar. Kimse gelip ekmek alamıyor. Bu yüzden 1500-2 bin lira zararım var. Ekmek almak için, su almak için kimse gelip geçemiyor. Patika yol gibi oldu buralar” dedi.

'PAZARTESİ BÜFEMİ KAPATMAYI DÜŞÜNÜYORUM'

Halk Ekmek büfesinin çevresi kazıldığı için satışların düştüğünü ve havanın soğuması nedeniyle pazartesi gününden itibaren büfesini kapatmayı düşündüğünü anlatan Aslan, “Pazartesi günü büfemi kapatmayı düşünüyorum. Artık canıma tak etti. Kimseyle uğraşacak halim kalmadı. Gerçekten çok üzgünüm. Sizin haberleriniz dışında ilgilenen kimse olmadı. Benim üzerimden siyaset yapmasınlar. Buraya sığmadım. Ben bu devlete hizmet vermiş bir insanım. Yaklaşık 500 metre ileride büfe var, elektriği var” diyerek tepki gösterdi. (Kaynak)