Halis Bayancuk için yürümek isteyen gruba gözaltı

'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçlamasıyla 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Halis Bayancuk'un haksızlığa uğradığı gerekçesiyle İstanbul Zeytinburnu ve Bağcılar'da yürüyüş yapıldı. Zeytinburnu'ndaki eyleme katılanlar gözaltına alındı. Bağcılar'daki grubun ise basın açıklaması yapmalarına izin verilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in düzey yöneticisi olduğu suçlamasıyla 12 yıl 6 ay ceza alan, ikinci bir davada ise 22 yıl 6 aya kadar hapsi istenen "Ebu Hanzala" kod adlı Halis Bayancuk için İstanbul Bağcılar ve Zeytinburnu'nda yürüyüş ve basın açıklaması yapılmak istendi. Zeytinburnu'ndaki gösteriye izin vermeyen polis gruptakileri gözaltına aldı. 

Bağcılar'da ise eylemciler polis kontrol noktasında durdurulduktan sonra Bakırköy Adliyesi'ne yürüdüler. Polis adliye önüne ulaşan eylemcilerin basın açıklamasına izin vermedi. Gruptakiler bunun üzerine eylemi sonlandırarak dağıldı.

Gruptakiler yürüyüş sırasında 'Haksız tutukluluğa son', 'Şeriat istemek suç değil', 'Yargısız infaza dur de' afişleri taşıdı. (HABER MERKEZİ)