Halfeti'de 'toplu oy' iddiası: DEM Parti itiraz etti, oy kullanma işlemi durduruldu

Urfa'nın Halfeti ilçesinde toplu oy kullanma iddiaları üzerine 2 okulda itiraz edildi, oy kullanma işlemleri durduruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seçim öncesi de 'taşıma oy' tartışması ile gündemde olan Urfa'nın Halfeti ilçesinde DEM Partililer, hile yapıldığı gerekçesiyle itirazlarda bulundu.

MA'nın haberine göre, Urfa'nın Halfeti ilçesindeki Hilalli İlköğretim Okulu ve Özmüş Ortaokulu’nda toplu oy kullanıldığı ortaya çıktı.

İddiaya göre, sabah saat 05.00’te Hilalli İlköğretim Okulu’nun etrafını saran ve silahlı oldukları öğrenilen bir grup, okulda bulunan müşahitleri okuldan çıkararak toplu oy kullandı. Müşahitlerin tehdit edilerek çıkarıldığı okulda, itiraz eden 2 YRP müşahidi darp edildi. 600 seçmenin bulunduğu mahallede yapılan usulsüzlüğe ilişkin tutanak tutulurken, itirazlar üzerine sandıkta oy kullanma işlemi durduruldu.

DEM PARTİLİLER MÜDAHALE ETTİ 

Durumdan haberdar olup okula gelen DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, mevcut belediye başkanı ve adayı Şeref Albayrak'ın korumaları ve taraftarları tarafından darbedildi. Öcalan ve DEM Partililerin okuldaki bekleyişi sürerken, İl Seçim Kurulundan bir hakimin konu hakkında görevlendirildiği öğrenildi.

İDDİA: KAYITLI OLMADIKLARI SANDIKTA TOPLU OY KULLANDILAR

Halfeti Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Şeref Albayrak ve beraberindeki 100 kişinin kırsal Özmüş mahallesindeki ortaokulda birlikte oy kullanmaya çalıştığı iddia edildi. DEM Parti'nin yaptığı itiraza göre, 07.50 sıralarında okula gelen ve birçoğu mahalle kütüğüne kayıtlı olmayan 100 kişinin beraberlerinde getirdikleri zarf ve pusulalarla oy kullandıkları belirtildi.

Durumu kayıt altına almak isteyen DEM Parti müşahidi darp edilerek telefonundaki görüntüler silindi. Okulun etrafı jandarma ile sarılırken, içeride bulunan tüm görevlilerin dışarı çıkarıldığı öğrenildi. Burada da oy kullanma işleminin durdurulduğu öğrenildi. 

İKİ SANDIKTA OY KULLANDI

Adıyaman'ın Çelikan ilçesinde bir sandık görevlisinin, iki ayrı sandıkta oy kullandığı tespit edilerek tutanak tutuldu.

 

 

(HABER MERKEZİ)