Hakları için Meclis’e yürümek isteyen madencileri polis engelliyor

Bağımsız Maden-İş sendikasına üye madencilerin tazminatlarını almak için başlattıkları eylem Ankara girişinde sürüyor. Polisin Meclis'e yürümelerini engellediği madenciler oturma eylemi yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Soma'da Uyar Maden'in sekiz yıldır tazminatlarını ödemediği madencilerin Bağımsız Maden-İş öncülüğünde başlattıkları yürüyüş eylemi engellenmeye devam ediyor. Ankara’nın girişinde günlerdir bekletilen madenciler, AK Parti Grup Başkanvekili ve MYK Üyesi Mustafa Elitaş'la yaptıkları görüşmeden sonuç çıkmayınca TBMM’ye yürüme kararı aldı.

Taleplerinin karşılanmaması nedeniyle, “Köle değiliz haklarımızı istiyoruz” diyerek saat 10.00’da Meclis’e yürümek için hazırlanan işçiler polis tarafından bir kez daha engellendi.

Ankara girişindeki dinlenme tesisinin önünde geceleyen ve kartonlar üzerinde uyumaya çalışan işçiler polisin engellemesinin ardından oturma eylemine başladı. Daha önce kendileriyle görüşen ve söz veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen işçiler “İşçi Burada Soylu Nerede” sloganı attı. Polisin engellediği madencilerin oturma eylemi devam ediyor.

ELİTAŞ 'BANA NE, BANA MI ÇALIŞTINIZ?' DEMİŞ

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu’nun aktardığı diyaloga göre, AK Partili Elitaş, haklarını istediklerini söyleyen madencilere “Bana ne, bana mı çalıştınız?” karşılığını verdi.

Başaran Aksu’nun aktardığı o diyalog şöyle:

Madenci: Hakkımızı ödeyeceksiniz

Elitaş: Bana ne? Bana mı çalıştınız?

Madenci: TKİ’ye iş yapan firmada çalıştım. AKP üyesiyim. Oy verdim kesintiniz.

Elitaş: Bana ne? Vermeseydin… (DUVAR)